Navoněná Motorola Edge 50 Pro kombinuje parádní design se špičkovou výbavou

První dojmy
9
Navoněná Motorola Edge 50 Pro kombinuje parádní design se špičkovou výbavou
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Design je povedený, zároveň však neschází ani velký OLED displej s kvalitní čtečkou otisků prstů
  • Na své si přijdou i milovníci velkého úložiště či výkonného nabíjení

Motorola nás pravidelně zásobuje skvělými telefony ve všech třídách a kategoriích, ať už se jedná o cenově dostupné modely zaměřené na dlouhou výdrž a velký displej, ohebná véčka s menším i větším vnějším displejem nebo stylovou řadu Edge. V těchto prvních dojmech se zaměříme na horkou novinku Edge 50 Pro, která v současnosti představuje to nejlepší z dílny značky.

Voňavé balení se vším všudy

Motorola se nějakou dobu soustředí na zprostředkování prémiového zážitku již v průběhu unboxingu, který je zajímavý parfémovaným balením využívajícím sójový inkoust, absencí plastových obalových materiálů a pochopitelně také použitím recyklovaného papíru. Kromě vůně však nepochybně ještě více zaujme samotný obsah, který je zkrátka ukázkový a konkurenci snadno zahanbí.

Motorola Edge 50 Pro

V útrobách balení najdeme pečlivě uložený telefon, všechny potřebné manuály a plastový kryt. Ten barevně odpovídá zvolenému barevnému provedení, je částečně průhledný a chrání záda i horní a spodní rámeček, přičemž nechává boky efektně odkryté. Jedná se tedy o pouzdro, které budete s oblibou nosit a používat, aniž byste museli absolvovat pomyslnou Sofiinu volbu, zda chcete mít hezký, nebo chráněný telefon.

Dalším velmi vítaným příslušenstvím je 125W adaptér (Motorola TurboPower 125W běžně se prodávající zhruba za 1 400 Kč) s podporou Power Delivery, kterým je tak možné nabíjet třeba i notebook či jinou elektroniku a doporučovali jsme jej v našem seriálu. Pochopitelně neschází ani USB-C/USB-C kabel schopný pochopitelně přenosu zmíněného výkonu, což je další z výhod ve srovnání například s telefony Samsung, jejichž kabel až donedávna byl schopný pouze 25 W.

Designový skvost s vlajkovou odolností

Samotný telefon je skutečně designově povedený. Na test dorazila fialová/růžová verze s koženými (resp. koženkovými) zády s velmi jemným a na dotyk příjemným povrchem. Telefon dále zaujme velmi tenkým profilem, hodnotnými hliníkovými boky či „plnotučnou“ odolností IP68. Již na základě prvních dojmů můžeme chválit rovněž kvalitní haptickou odezvu.

Další výhodou je nepochybně podpora eSIM, což ani v dnešní době některé o dost dražší telefony neumí. Motorole však eSIM problémy nedělají, neboť má na trhu v současnosti i nejlevnější telefon s podporou eSIM, a to Motorolu Moto G53 5G, která se prodává za cca 3 tisíce korun.

Velkou parádu dělá rovněž krásný POLED zobrazovací panel o uhlopříčce 6,7". Ten se chlubí podporou 1,5K rozlišení, max. jasem až 2 000 nitů a 144Hz obnovovací frekvencí. Výrobce nasadil také na ochranné sklo Gorilla Glass 5 od výrobce Corning. Úhel zaoblení je na základě našich prvních dojmů zvolen správně, což znamená, že zpříjemňuje používání gest, ale sklo displeje není ani příliš zakulacené. Chválit lze také čtečku otisků prstů, která je optického typu, funguje velmi pohotově a prst vždy spolehlivě rozpozná.

Výkonný Snapdragon 7. řady a až 512GB úložiště

Přestože se jedná v současnosti o nejlépe vybavenou Motorolu, rozhodl se výrobce nasadit Snapdragon 7 Gen 3, který se má však blížit výkonu novodobých „osmičkových“ Snapdragonů. Telefon pochopitelně běží v kombinaci s Androidem 14 (s březnovými bezpečnostními záplatami) ukázkově svižně a problém mu nedělá ani spuštění náročných benchmarků, o jejichž výsledky se s vámi již brzy podělíme v samostatném článku.

Předností novinky je pak rovněž nasazení až 512GB úložiště a štědrých 12 GB RAM, což ocení zejména ti, kteří si hodlají Edge 50 Pro ponechat déle. Motorola slibuje 3 velké aktualizace OS a 4 roky bezpečnostních záplat, Android 17 je tedy garantován.

Z další výbavy rozhodně stojí za zmínku již naznačená podpora 125W drátového nabíjení, které doplňuje 50W bezdrátová alternativa a dokonce neschází ani 10W reverzní bezdrátové nabíjení. Kapacita baterie činí 4 500 mAh, což je s ohledem na rozměry/design vcelku logická volba. Pochopitelně se během testování zaměříme rovněž na výdrž i rychlost nabíjení, která by měla být oslnivá.

Motorola Edge 50 Pro

Těšit se můžete také na fotočlánek zaměřený na to, jak fotí kombinace hlavního 50Mpx senzoru s clonou f/1.4 a OIS, 13Mpx ultraširokoúhlého objektivu s automatickým ostřením a 10megapixelového teleobjektivu s trojnásobným optickým zoomem. Do té doby nám můžete také pokládat otázky přímo v komentářích pod článkem.

Nová Motorola Edge 50 Pro je již skladem u Mobil Pohotovosti, kde ji koupíte vůbec nejvýhodněji, a to díky bonusu 2 500 Kč a prodloužené 3leté záruce zdarma. Navíc získáte možnost koupit nová sluchátka Moto Buds+ (Sound by BOSE) s 50% slevou. Více na mp.cz/motorola-edge-50.

Motorola Edge 50 Pro

Rozměry161,2 × 72,4 × 8,2 mm, 186 g
DisplejPOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen 3, 1×2,63 GHz + 4×2,4 GHz + 3×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Takže i když se to tváří jako Pro, tak je to spíš nástupce Edge 40 s relativně fajn upgradem. Vzhledem k tomu, že Edge 30 i Edge 40 spadnul během cca půl roku na 8k (v případě E40 dokonce z 15k), tak zde se dá čekat velice podobný průběh. Počítám tak kolem 10k a to bude hledat konkurenci dost těžko.
Tomáš Vrábel
Tomáš Vrábel
Aky typ ma úložisko a ramka? Niekde som čítal že úložisko je len 2.2, to by bolo dosť slabé za 700e
JustPeet
JustPeet
Hele co ta reklama tady? To snad není možné,30x mi během čtení nebo i tady když píšu tenhle koment skáče vymrd.reklama!? Už jste jak MobilMania,kterou jsem kvůli tomu přestal sledovat! Jinak momentálně nejvýkonnější Motorola bude asi Edge 50 Ultra a ne tahle bída s procesorem který v modelu Pro nemá co dělat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze