Proč by vás mělo stylové Vivo V40 SE zaujmout nejen vzhledem, ale také displejem?

Proč by vás mělo stylové Vivo V40 SE zaujmout nejen vzhledem, ale také displejem?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Novinka nabídne nadprůměrně vysoký maximální jas
  • Za zmínku stojí rovněž tenké rámečky či 120Hz AMOLED panel

Nejnovější smartphone Vivo se cenově řadí k těm nejdostupnějším modelům na českém trhu, zároveň se však snaží nabídnout některé aspekty vlajkových (či obecně lépe vybavených) smartphonů. Kromě povedeného designu ve fialovém provedení, které spoléhá na záda z veganské kůže, či velké baterie s podporou 44W nabíjení je jednou z předností bezpochyby displej. Výrobce vsadil na velký obrazový panel, který je zajímavý hned z několika důvodů.

Tenké rámečky a špičkový kontrast

Vivo V40 SE lze pochválit hned v několika oblastech souvisejících s displejem. První a velmi důležitou je tloušťka rámečků, která se v dané cenové relaci rozhodně řadí k těm nejlepším. Dojem z používání tak nekazí zbytečně široké rámečky kolem displeje, které jsou esteticky nevzhledné a zároveň zde zbytečně zabírají místo bez prospěchu uživateli. Vivo V40 SE se konkrétně chlubí velmi 91,9% poměrem obrazovky k čelní straně.

Další výhodou je nasazení technologie AMOLED, která zaručí krásně syté barevné podání i špičkový kontrast se skutečnou černou, což není u panelů IPS LCD (stále relativně běžných v daném cenovém segmentu) dost dobře možné. V kombinaci s podporou obnovovací frekvence 120 Hz pro vysokou plynulost zobrazovaného obsahu (prostředí telefonu či třeba her) a dostatečně jemným rozlišením 2 400 × 1 200 pixelů tak nelze novince v tomto ohledu nic vytknout.

Skvělá viditelnost i během slunečných dnů

Diskutovaným aspektem u cenově dostupnějších smartphonů je rovněž jas obrazovky, který je důležitý pro bezproblémovou čitelnost. Stejně tak důležitá je rovněž schopnost spolehlivé automatické regulace jasu tak, aby uživatel nemusel hodnotu často manuálně nastavovat. Ta v případě Viva V40 SE funguje bezproblémově, ještě více však potěší nadprůměrně vysoký jas.

Zatímco u velkého množství smartphonů v této třídě se pohybuje maximální jas často „jen“ pod hranicí 1 000 nitů, Vivo V40 SE je osazeno zobrazovacím panelem, který v režimu vysokého jasu (HBM) dosahuje hodnoty 1 200 nitů. Maximální jas obrazovky, který umí aktivovat pouze telefon na základě vlastního úsudku (nikoliv majitel manuálně) a pouze v omezeném rozsahu pixelů, pak činí zcela nadprůměrných 1 800 nitů. Díky vysokému jasu je s Vivem V40 SE zaručena bezproblémová čitelnost i za letních slunečných dnů, pochválit však můžeme i dostatečně nízký jas, který nebude působit rušivě například před spaním či hned po probuzení v zatemněném pokoji.

Vivo V40 SE Leather Purple

Rozměry163,2 × 75,8 × 8 mm, 191 g
DisplejAMOLED, 6,67" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx
ProcesorQualcomm Snapdragon 4 Gen 2,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB, microSD
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze