Ohebný Samsung Galaxy Z Flip6 by měl dorazit v 7 barevných variantách

2× aktualizováno
4
Ohebný Samsung Galaxy Z Flip6 by měl dorazit v 7 barevných variantách
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Kapacita baterie by měla mezigeneračně vzrůst zhruba o 8 %
  • Očekává se zlepšení výdrže
  • Konkurence však přesto umí nabídnout i více

Aktualizováno 24. 4. 2024

Nadále se hovoří o tom, že se ohebný Samsung Galaxy Z Flip6 představí letos v červenci. Předpokládá se příchod v hned 7 různých barevných variant, o čemž informuje Ross Young. Konkrétně má jít o světle modrou, mátovou, stříbrnou, černou, broskvovou, žlutou a bílou.

Aktualizováno 29. 2. 2024

Včera jsme se mohli prvně lépe podívat na chystaný Samsung Galaxy Z Fold6, dnes můžeme nahlédnout na pravděpodobnou podobu véčkového Galaxy Z Flip6, opět díky renderům smartprix.com. Vzhledově Samsung nepřipravuje velké změny, design, zdá se, našel svůj ideál, který se lidem líbí. Nijak zásadně se nemají měnit rozměry, jež mají činit 165,0 × 71,7 × 7,4 mm. Mezigeneračně naroste o 0,5 mm tloušťka, což je zatím připisováno větší baterii. Beze změny mají být oba displeje a jejich velikost, tedy vnitřní ohebný 6,9" a venkovní 3,4". Progres by se měl konat u hlavního fotoaparátu, který by mohl nabízet 50megapixelové rozlišení. Jelikož však do premiéry zbývá takřka 5 měsíců, jsou informace o výbavě poměrně kusé.

Pravděpodobná podoba Samsungu Galaxy Z Flip6

Původní informace z 31. 1. 2024

Ohebné telefony jsou tu s námi již několik let, byť jejich rozšíření neprobíhá možná tak rychle, jak si někteří mysleli. Prozatím došlo k ustálení dvou konstrukcí, a to řekněme té připomínající knížku a následně oblíbené véčkové. V posledně jmenované skupině spolehlivě kraluje Samsung s řadou Galaxy Z Flip. Jeho poslední vydání z loňského léta se nazývá Galaxy Z Flip5 a ačkoliv došlo mezigeneračně k posílení baterie, nadále je souhrnná kapacita obou článků v těle telefonu jen 3 700 mAh.

Následující generace, pravděpodobně značená jako Galaxy Z Flip6, by dle galaxyclub.nl měla přinést vylepšení v oblasti baterie, kdy by měla kapacita narůst o 300 mAh, tedy na 4 000 mAh. Porce navíc by se měla rozhodně projevit i na celkové výdrži a jedno z negativ této řady by se mohlo pomalu vytrácet.

Model Kapacita Baterie
Galaxy Z Flip 3 300 mAh
Galaxy Z Flip3 3 300 mAh
Galaxy Z Flip4 3 700 mAh
Galaxy Z Flip5 3 700 mAh
Galaxy Z Flip6 4 000* mAh

* spekulace ohledně hodnoty kapacity baterie

Oproti některé konkurenci však bude Samsung minimálně tabulkově zaostávat nadále. Modely Find N2 Flip a Find N3 Flip od Oppa totiž mají baterie s kapacitou 4 300 mAh. Na druhou stranu je třeba dodat, že kapacita baterie nemusí zcela přesně určovat, jakou výdrž bude telefon mít. Do všeho promlouvá ještě použitý procesor, displej či celková optimalizace od výrobce. Jak si nakonec povede Samsung, se dozvíme spíše až ve druhé polovině letošního roku. Řada Galaxy Z Flip6 se totiž představí pravděpodobně nejdříve během července.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Za chvíli přijde obránce že 3,4" nebude ale 3,9" 😂😂
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Mám Flip 5, jsem spokojený uživatel. Přesto se vrátím ke klasice. Při otevřeném stavu mi vadí protáhnutý displej 21:9.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze