Ukrytá nabídka Twist Plus potěší zákazníky T-Mobile s předplacenkou

43

Doba je neúprosná. Desítky virtuálních operátorů se snaží „přetáhnout“ zákazníky od zavedených operátorů, velký úspěch mají především u zákazníků předplacených karet. Vědom si toho je i například T-Mobile, který od 20. ledna tohoto roku nabízí (ale tak trochu schovává) balíček Twist Plus. A pro mnohé se možná bude jednat o velmi příjemné překvapení.

Nepřehlédněte:

T-Mobile logo
T-Mobile se (možná i trochu záměrně) novou nabídkou příliš nechlubí

Co je to vlastně Twist Plus?

Stručně: Twist Plus je nový balíček pro uživatele předplacených karet operátora T-Mobile, v oficiální nabídce ho ale nenaleznete, hraje si totiž tak trochu na schovávanou. Co se za označením Plus skrývá? Poměrně zajímavá nabídka. Co byste řekli na volání do všech sítí za 2,50 Kč za minutu (tarifikace 60+60), SMS za 1,50 Kč/kus a MMS standardně za 4,90 Kč/kus? Ano, s ohledem na virtuální operátory nejde o kdo ví jak přelomovou nabídku (nepotěší hlavně tarifikace 60+60), s přihlédnutím na dosavadní nabídku T-Mobile však jde o poměrně znatelné vylepšení.

Ne, v oficiální nabídce balíček Twist Plus nehledejte. Zapátrat musíte v ceníku služeb, zde ho ovšem z nepochopitelných důvodů naleznete v kategorii „Archiv“

To ale není vše, tyto podmínky platí bez jakéhokoliv závazku, nebo nutnosti pravidelně dobíjet kredit. A to je právě hlavní výhoda: cenu 2,50 Kč za minutu dostanete i v případě „Super sazby“, zde je však nutné pravidelně dobíjet kredit. Zmíněná sazba vám u balíčku Twist Plus zkrátka zůstává stále. Tuto nabídku mohou získat všichni zákazníci předplacených karet společnosti T-Mobile, kteří splňují konkrétní podmínky.

Podmínky

  • zákazník má SIM kartu aktivovanou déle než 6 kalendářních měsíců
  • zákazník nevyužívá T-Mobile Combi, M2M SIM kartu nebo datovou SIM kartu
  • zákazník má plusový kredit
  • zákazník nebyl v minulosti podezříván ze zneužití SIM karty
  • nabídku nemohou využít firemní zákazníci a zákazníci jiné značky než T-Mobile (Mobil.cz, Kaktus atp.)

V případě, že má zákazník aktivovanou výhodu Super sazba v rámci programu Našim za dobití, po změně tarifu na Twist Plus bude tato výhoda (z pochopitelných důvodů) vypnuta. Zákazník ale samozřejmě má i nadále možnost přihlásit se do ostatních výhod programu Našim za dobití (například každou druhou SMS do všech sítí zdarma).

Aktivace Twist Plus: „SMSkou“ nebo na infolince

Jelikož je momentálně balíček Twist Plus ve webové samoobsluze ukrytý (a v ceníku služeb platném od 11. 2. 2014 ho naleznete pod oranžovou barvou v kategorii „Archiv“), aktivaci můžete provést pomocí dvou metod. První možností je odeslání SMS ve tvaru: CHCI PLUS na telefonní číslo 4603. Vyrozumění o aktivaci vybraného balíčku byste měli obdržet do několika minut, pokud se tak nestane (a jste si jisti, že splňujete všechny zmíněné podmínky), stačí zavolat na infolinku a požádat o aktivaci Twist Plus přímo operátora.

Na aktivační pokyn odpověď nedošla, balíček byl přesto nastaven (před aktivací nebyl balíček k nalezení). Při snaze dohledat podrobnosti o balíčku narazíte.

Tak či tak, pokud byste narazili na operátora, který by vám dané zvýhodnění nechtěl přiznat, stačí se odkázat na Obchodní podmínky tarifu Twist Plus, bod číslo 8. Z vlastní zkušenosti navíc můžeme poznamenat, že i když operátor o změně na tarif Twist Plus formou SMS neinformuje, v internetové samoobsluze ho naleznete jako aktivní. V každém případě tedy doporučujeme kontrolovat samoobsluhu, SMS zpráva může dojít až po několika hodinách.

8. V případě, že Účastník splnil všechny výše uvedené podmínky a nebyla mu doručena informační SMS o možnosti aktivace tarifu Twist Plus, má tento Účastník možnost zdarma zavolat zákaznické centrum T-Mobile 4603, kde mu T-Mobile tarif Twist Plus aktivuje, příp. bude kompenzován relevantním zvýhodněním.

Zdroj: Obchodní podmínky tarifu Twist Plus společnosti T-Mobile Czech Republic a.s., bod 8. (plné znění)

Zhodnocení a závěr: ukryté překvapení

Krok T-Mobile je pochopitelný, chce si udržet i zákazníky předplacených karet, ze kterých by se v budoucnu mohli stát paušální zákazníci. Ze začátku nám však nebylo jasné, z jakého důvodu se T-Mobile balíčkem Twist Plus nechlubí. Odpověď je vlastně jednoduchá: zákazník, který využívá služeb předplacené karty a nedovolává se změny je pro T-Mobile lépe platícím, i když trochu nespokojeným, zákazníkem.

V případě, že by se však takový zákazník rozhodl T-Mobile opustit, je tu právě balíček Twist Plus, který by mu mohl přechod „rozmluvit“. Jak už jsme zmínili, nejde o přelomovou nabídku, přesto téměř všichni zákazníci předplacených karet u operátora T-Mobile své náklady ušetří a hlavně nemusí pravidelně dobíjet.

T-Mobile v Obchodních podmínkách jedním dechem dodává, že si vyhrazuje právo kdykoli v době trvání této nabídky, ale i v průběhu doby, kdy bude nabídka zákazníkem využívána, aktualizovat a měnit podmínky a rozsah této nabídky. Uvidíme, jestli se tedy nabídka balíčku Twist Plus dočká v budoucnu i větší propagace, nebo ji T-Mobile pouze nějakým stylem poupraví.

Zdroje: t-mobile.cz

Diskuze ke článku
jirka
ukrytý a neautomatizovaný, super strategie
Jakub Šenk
Jakub Šenk
O nabídce vím od 21. ledna, od 1. února ji využívám (poslal jsem SMS) a jsem spokojen. Odejít z TM nemůžu, žádný dual sim telefon se mi nelíbil, čili tohle je optimální. Dříve jsem si nabíjel kredit (300 Kč) co dva měsíce, nyní to vypadá na jednou za čtvrt roku. Super :)
svobrada
co je to tarifikace 60+60 ??
Pepa z Depa
Lze aktivovat i bez šestiměsíční podmínky na nových sim. Osobně vyzkoušeno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze