Android 4.1 potvrzen pro LG Optimus 4X HD, L5, L7 a L9

74

Radovat se mohou téměř všichni majitelé loňských modelů od LG. České zastoupení dnes oficiální potvrdilo již šířící se aktualizaci na novější Android 4.1.2 Jelly Bean.

V posledních týdnech jsme vás několikrát informovali o tom, že LG zřejmě chystá aktualizovat takřka kompletní loňské portfolio svých telefonů s Androidem. Jistota to byla pro někdejší vlajkovou loď Optimus 4X HD a také oblíbený model vyšší střední třídy Optimus L9. K této dvojice přibývá i levnější dvojice Optimus L7 a Optimus L5. Stranou zůstal, dle očekávání, nejlevnější zástupce Optimus L3. Zmíněná čtveřice tak získá novější Android 4.1.2 Jelly Bean.

LG Optimus 4X HD, Optimus L5, Optimus L7 a Optimus L9 dostanou Android 4.1

„Smartphony v současnosti zaznamenávají výrazný rozvoj nejen v oblasti hardwaru, ale zejména v softwarových možnostech. Aktualizace operačního systému smartphonů LG je jednou z klíčových služeb, díky které zůstanou naši zákazníci vždy v kontaktu s nejnovější technologií,“ řekl Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics CZ.

Aktualizace OS pro Optimus 4X HD (LGP880) bude dostupná od 2. dubna 2013. Modely Optimus L5 (LGE610) a Optimus L7 (LGP700 u mobilních operátorů Vodafone a T-Mobile) mohou uživatelé upgradovat od 15. dubna. Majitele modelu Optimus L9 (LGP760) pak potěší i funkce FOTA (Firmware Over The Air), která umožňuje bezdrátovou aktualizaci. Nový operační systém si uživatelé mohou stáhnout již od 20. března 2013.

Jak nový Android nainstalovat?

  • Otevřete si webovou stránku www.lg.com/cz/podpora/podpora-telefonu. Zde si vyberete svůj typ mobilního telefonu.
  • Pokračujte kliknutím na tlačítko »OVLADAČ USB«. Stáhne se spustitelný soubor. Nainstalujte jej do systému, čímž získá PC ovladač pro smartphone.
  • Dále pokračujte kliknutím na tlačítko »NÁSTROJ PRO MOBILNÍ PODPORU LG«. Stáhne se další spustitelný soubor.
  • Připojte telefon k PC prostřednictvím USB kabelu, v režimu LG software, spustí soubor a po ověření klikněte na »Spustit aktualizaci«. Tím dojde k aktualizaci softwaru.

Zdroj: TZ LG

Diskuze ke článku
Tomas
Asi kupujem lg l9 pretoze moj ace 2 nedostal ani len ics...
Marek
Takze ma Optimus 4X HD nebude OTA?! Nemam totiz PC ale Macbook, takze se bojim aby to vse slo
Michal
Tak jsem to zkoušel podle návodu a stále to nejde ani přes FOTA mám L9 nebrandovanou od CZ LG distribuce a píše to že verze je aktualni a neni trba ji aktualizovat je tam ICS takže od 20.3.2013 asi ne :-(((((
Michal
Jak to myslíš mám to vrátit do továrního nastavení ? No ale nejde to ani přes ten soft v PC taký to asi nebude tím OTA ne ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze