Apple snižuje produkci iPhonů 8 o 50 %, čeká se na iPhone X

14
Apple snižuje produkci iPhonů 8 o 50 %, čeká se na iPhone X
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Zájem o letošní iPhony 8 není dle očekávání nijak velký
  • Apple proto sáhne ke snížení produkce

Apple letos představil hned tři nové iPhony. Zatímco iPhony 8 a 8 Plus se již prodávají, zbrusu nový iPhone X si na zahájení prodeje ještě počká necelé dva týdny. Prvně dva jmenovaní zástupci nepřinášejí mnoho zásadních novinek a příliš odlišností nelze najít ani ve vzhledu. I to může být důvod nižší poptávky ze strany uživatelů. Mnoho jich však také čeká právě na zmíněný příchod iPhonu X, což mimochodem potvrdil i finanční ředitel operátora Verizon.

Americký Apple tak podle tchajwanských zdrojů požádal dodavatelské společnosti o snížení produkce nových iPhonů 8 o takřka 50 %. Tato kvóta má platit minimálně po dobu následujících dvou měsíců. Apple tak již jistě vyhlíží 3. listopad, kdy má být dle stále platných informací zahájen prodej iPhonu X.

Zdroj: reuters.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pavel
A nebo to lidem už konečně začíná docházet, že Iphone nemusí být jejich značka až do smrti. :-)
ma
No nech už zlacnie 8 aby nehrdzavela na sklade, a potom možno kupil ten krám
Pavel
Ať je to jak chce. Apple po delší době zakolísal, na to nejsme zvyklí. Jasně neodhadl prodeje, to je fakt. Jestli to dožene s Iphone X a nebo zájem opravdu opadá bude zajímavé sledovat.
Míra
To bude průser ten novej Iphone já už to vidim. Něco tam nebude korektně fungovat a bude se to vyměňovat. Hotovej Note 7. To bude průser. jee

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze