Bude to krasavice. Sony Xperia XZ3 uniká ve 4 barevných variantách

7× aktualizováno
Bude to krasavice. Sony Xperia XZ3 uniká ve 4 barevných variantách
  • Xperia XZ3 má mít jeden hlavní fotoaparát s rozlišením 48 Mpx
  • O bleskové reakce telefonu se postará Snapdragon 845 a 6GB RAM

Aktualizováno 30. 8. 2018

Z renderů je patrné, že v Sony padlo rozhodnutí se vyhnout trendu výřezů. Zařízení bude mít zakulacené hrany a senzor otisků prstů zůstává na zadní straně obdobně jako u Xperia XZ2 a Xperia XZ2 Premium. Jedna čočka fotoaparátu s rozlišením 48 megapixelů po předešlých únicích už asi nikoho nepřekvapí.

Po vzoru Xperia XZ1 oznámené na veletrhu IFA 2017 je pravděpodobné, že i Xperia XZ3 dostane update na aktuálně nejnovější OS. Můžeme tedy s největší pravděpodobností počítat s nasazením Android 9 Pie.

Více informací vám brzy přineseme přímo z Berlína již dnes.

Aktualizováno 27. 8. 2018

Chystaná Xperia XZ3 již opravdu „přešlapuje“ za dveřmi, což dokládá již druhý dnešní únik. Ten je velmi zajímavý, neb odhaluje zřejmě všechny zpočátku dostupné barevné varianty. Kromě tradičních odstínů – černé a bílé, naše oko potěší méně obvyklá tmavě zelená a rovněž fialová.

Sony Xperia XZ3

Aktualizováno 27. 8. 2018

Doufáme, že si Xperii XZ3 budeme moci vyzkoušet již na veletrhu IFA 2018 v Berlíně, kde má být 30. srpna představena. Do té doby se musíme spokojit s dalším únikem renderu ze stránek MySmartPrice, kterému se ovšem nedá na 100 % důvěřovat.

Z renderu, je-li opravdový, můžeme pozorovat, že Xperia XZ3 má skutečně pouze jednu kameru. Ta má extrémní rozlišení 48 Mpx, na kvalitu výsledných fotografií si však budeme muset počkat. Hned pod kamerou se nachází snímač otisků prstů a pro pohodlnější focení má telefon i dedikované tlačítko věnované fotoaparátu.

XperiaXZ3

Z výbavy můžeme očekávat to nejlepší – Snapdragon 845, 6GB RAM + 128GB interního úložiště a displej o velikosti 5,7 palců s poměrem 18:9 bez výřezu, což je skvělá zpráva pro všechny, kteří „notch“ nemají rádi. O tom, jak se nová Xperia povedla, vás budeme moci informovat již za několik dní.

Aktualizováno 17. 8. 2018

Na internetu se objevilo příslušenství k údajné Xperii XZ3. Konkrétně jde o pouzdra, která naznačují, že chystaná novinka nebude mít na zadní straně duální fotoaparát. Tím by došlo k dalšímu potvrzení, že by Sony mohlo nasadit svůj zbrusu nový 48megapixelový snímač.

Aktualizováno 7. 8. 2018

Příchod Xperie XZ3 je jistě na spadnutí. Naznačuje to i certifikace v Brazílie. Daný dokument nám také odhalil kapacitu baterie, která bude vcelku průměrných 3 060 mAh.

Sony Xperia XZ3

Aktualizováno 25. 7. 2018

Očekávaná Xperia XZ3 od Sony se představí v podstatě za měsíc a není divu, že úniků začíná přibývat. Tentokrát nastala jedna zásadní změna. Novinka nebude mít duální fotoaparát. Samozřejmě to není zcela jisté, avšak hned několik indícií to naznačuje. V prvé řadě se můžeme podívat na 360° video složené z renderů telefonu, díky kterému máme možnost na telefon nahlédnout ze všech stran. Zadní strana je domovem jen jednoho fotoaparátu a čtečky otisků prstů.

Další důkaz přinesl GFXBench. V něm se objevil neznámý model Sony H8416, což by mohla být Xperia XZ3. Mezi specifikacemi lze objevit fotoaparát se 47 megapixely. Moc dobře víme, že v tomto ohledu benchmarky mírně zkreslují, a tak zřejmě hledíme na zbrusu nový 48megapixelový fotoaparát, který Sony nedávno představilo. Premiéru by si tudíž mohl odbýt v nejnovější Xperii.

Sony Xperia XZ3

Aktualizováno 18. 7. 2018

Chystaná Xperia XZ3 od Sony se již v podstatě kompletně odhalila skrze jeden internetový obchod. Známe tak podobu, která nepřekvapí, a také kostru výbavy. Ta mimochodem také nijak zvlášť nepřekvapí. Zásadní odlišností bude duální fotoaparát, jenž bude pracovat s 19 a 12 megapixely. Výkon bude obstarávat procesor Snapdragon 845, 6GB RAM a 64GB úložiště. Displej bude protáhlý s úhlopříčkou 5,7 palce a Full HD+ rozlišením. Baterie má mít kapacitu 3 240 mAh. Dokonce byla stanovena také cena 849 eur, což je necelých 22 tisíc korun. K představení by mělo dojít 30. srpna, kdy Sony plánuje tiskovou konferenci.

Sony Xperia XZ3

Aktualizováno 13. 6. 2018

Po necelém týdnu máme k dispozici vůbec první obrázky, na kterých má být zachycena chystaná Xperia XZ3 od Sony. Fotografie nejsou příliš kvalitní, avšak i přesto je zřejmé, že se design příliš měnit nebude. Nový model tak jednoznačně potvrzuje především duální fotoaparát na zadní straně.

Sony Xperia XZ3

Původní informace ze 7. 6. 2018

Japonské Sony je známé svým vcelku častým představováním vlajkových lodí a zdá se, že se na tom nebude nic měnit ani v letošním roce. Aktuální Xperia XZ2 byla představena teprve zkraje roku a již nyní se spekuluje o nástupkyni Xperii XZ3. Ta by měla mít například shodný 5,7palcový Full HD+ displej. Nic se nebude měnit ani na použití procesoru Snapdragon 845. Naopak narůst má operační paměť ze 4 GB na 6 GB.

Sony Xperia XZ3

Změny nastanou na zadní straně, kde by se po vzoru Xperie XZ2 Premium měl objevit duální fotoaparát s 19 megapixely a světelností f/1.8 a sekundárním snímačem s 12 megapixely a světelností f/1.6. Vylepšení proběhne také u čelního fotoaparátu, který by měl mít 13 megapixelů. Nepatrně silnější má být též baterie s kapacitou 3 240 mAh. Otazníky se vznáší nad datem představení, nabízí se veletrh IFA 2018, který proběhne za necelé tři měsíce.

Diskuze ke článku
Luboš
Mám Xperii XZ2, design je pěkný,jen škoda že telefon nezůstal rovný,to hýbání na stole je děs. Ovšem výkon,kdy si rozdrtí který telefon chce ve spouštění aplikací je mega markantní,a to má pouze 4gb ram. Nedokážu si představit co bude dělat s telefonem když bude mít 6gb ram, Android 9,mà jej mít i XZ2 a měla by mít 300tis.bodu . Měli by hlavně zvýšit interní paměť,64gb mi přijde málo za 22tis. foťák pro mne perfektní, stejně moc nefotím, na fotky a videa přes den skvělý, včetně zvuku,o podpoře systému ta je exkluzivní. Poklepání stále má jen to chce hledat. Zvuk s wh 1000mx2 exkluzivní, jsem zvědav s jakou akcí zase přijdou, pokaždé na tom vydělá uživatel. Chcete telefon s vodotryskem a vodítkem kupte si ishit či Samsshit. Chcete telefon za 20tis.u kterého praskne displej kupte si P20pro. Stačí se podívat na Jerry rigeverything. Xz2 je proti tomu tank s kteremu nic neudělá, ani když ji budeš chtít ohnout, pár gramů za to navíc nevadí.
Pepa
XZ2 je opravdu povedený kousek, jen je dost podceňovaná a to je veliká škoda... Z fotek sice ta zadní strana vábně moc nevypadá, ale naživo je to někde úplně jinde.

Je fakt krásná (zvláště v zeleném provedení), v ruce se drží luxusně, fotoaparát nevyčnívá (dobře využité zaoblení) a váha? Bál jsem se jí, ale v ruce mi skutečně nepřipadala tak veliká - jako působí na papíru...

Není nad osobní zkušenost.

Podpora výrobce výborná - měsíční aktualizace, beta androidu P, ani náznak zaváhání po stránce SW a rychlosti.

Opravdu skvělá sluchátka (předobjednávky a nedávno znovu tsBohemia).

Repro velmi solidně a hlasitě hrající.

Zkrátka, ten telefon si mě získal, třebaže jsem z počátku z jeho vzhledu neskákal 2 m vysoko...

A to, že opravdu odolná? Je, stačí se podívat na již zmíněného Jerryho a nebo lze dohledat test voděodolnosti, kde tuším jako jediná obstála právě XZ2. P20 Pro, S9, snad i LG utopeni...
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Naposledy upraveno: 27. 8. 2018 18:40
Barvičky fakt krásný, hlavně ta zelená a vínově červená!

Za mě palec nahoru.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze