Chcete ještě véčko? Nokia 2720 Flip působí naživo jako zjevení

26
Chcete ještě véčko? Nokia 2720 Flip působí naživo jako zjevení
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Véčka zřejmě díky Nokii zažijí renesanci, včera představený 2720 Flip je toho důkazem
  • Telefon je vybaven operačním systémem KaiOS
  • Cena se má pohybovat lehce nad 2 tisíci korunami

Kdo chce ještě véčko? Pokud patříte mezi příznivce tohoto konstrukčního zpracování, Nokia má pro vás odpověď v podobě modelu 2720 Flip. Ten jako by nás nostalgicky přenesl do minulosti, kde měl nějaké véčko doslova každý výrobce.

Nokia 2720 Flip je použitelné véčko s velkým displejem

Na veletrhu jsme se mohli s Flipem seznámit. V zavřeném stavu má telefon na výšku necelých 105 milimetrů. Jako správné véčko má Nokia 2720 Flip venkovní displej o úhlopříčce 1,3 palce a rozlišení 240 × 240 pixelů. Uvnitř se nachází další displej s úhlopříčkou 2,8 palce a QVGA rozlišením. Ve spodní části véčka je dostatek místo pro rozměrnou klávesnici, i když jsou tlačítka v jednom bloku, jsou dostatečně velká.

I když se nová véčková Nokia tváří jako hloupý telefon, není tomu tak. Nabídne totiž systém KaiOS, do kterého lze doinstalovat poměrně velké množství aplikací. Kupříkladu WhatsApp, Facebook a Google Asistent jsou již v základu, stejně tak potěší Mapy od Googlu, které komunikují s GPS čipem. Nokii nechybí ani podpora LTE a podpora Wi-Fi. Zajímavostí je dedikované tlačítko na boku, které může sloužit jako SOS tlačítko, případně s ním můžete spustit Google Asistenta.

Nabíjení probíhá skrze microUSB konektor a hudbu si poslechnete přes 3,5mm jack. Baterie má slušnou kapacitu 1 500 mAh a je navíc uživatelsky vyměnitelná, což se dnes vidí již výjimečně. Telefon bude nabízen jak se slotem pro jednu SIM, tak také jako Dual SIM.

S novou Nokií 2720 Flip se na tuzemském trhu setkáme během pár týdnů, přičemž cena se zastaví na hranici 2,5 tisíc korun.

Technické parametry Nokia 2720 Flip

Kompletní specifikace
Konstrukce104,8 × 54,5 × 18,7 mm, ? g, konstrukce: véčková, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 2,8" (240 × 320 px)
Fotoaparát2 Mpx (1 600 × 1 200), LED dioda, video: 320 × 240 px, 10 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 205, CPU: 2×1,1 GHz, GPU: Adreno 304
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ne, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémKaiOS
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ4 2019,
Diskuze ke článku
Marcus
Renesanci by toto véčko zažilo, kdyby bylo vybaveno minimálně 5mpx fotoaparátem se stabilizátorem. To je asi jediná věc, která tomu telefonu chybí. Sám bych jej koupil pro manželku, která nesnáší opatlaný displeje, ale výše uvedený fotoaparát, jako by tam nebyl...
Pesedm
Škoda to fotoaparátu.
Pro ženský ideální do kabelky.
Rolb
Když už to má být doporučováno důchodcům Tlačítka prijmutí hovoru a ukončení hovoru bych rád viděl v barvách.
xman
Když se to otevře, tak je to hrozná nudle....:)). Ne vážně. Mimo vcelku zajímavého nového telefonu Sony mě tohle zatím z veletrhu zaujalo asi nejvíc. Jako druhý telefon....proč ne. I když ten obrněnec od Nokie mi dává ještě větší smysl...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze