Chytrý člen domácnosti Google Home zná svoji cenu

2

Google na květnové tiskové konferenci I/O představil Google Home, chytrého člena domácnosti, který zvládne zařídit mnoho věcí. Již tehdy bylo jasné, že budoucnost sluhy Home je do velké míry závislá na napojení třetích stran, respektive na komunikaci Google Home s dalšími zdroji. Google si věří – novinka se chystá do prodeje.

Google Home je chytrý sluha pro 21. století, nic se na tom nezměnilo ani po 5 měsících, kdy jsme Home poprvé spatřili na tiskové konferenci. Google Home je poměrně malý válec, který má zkosenou horní hranu. Na té se pomocí LED diod objevují klasická barevná kolečka, která signalizují komunikaci zařízení. Ve spodní části se nachází čtveřice výkonných reproduktorů, díky kterým může Home předávat informace v hlasové podobě. Design zařízení je na první pohled velmi elegantní, a to i díky tomu, že na jeho těle nenalezneme žádná zbytečná tlačítka. Pouze jedno, které deaktivuje hlasový výstup. K dispozici bude také několik barevných variant (šest), měnit se budou spodní části válce, a to poměrně snadno.

TIP: Google Pixel a Pixel XL oficiálně: fešáci ve dvou velikostech

Google Home

Google Home je v podstatě převtělený Google Assistant. Na všechny vaše dotazy reaguje Google Home, avšak informace se čerpají z propojeného zařízení. Výhoda spočívá v tom, že telefon, případně tablet, do rukou brát nemusíte, vystačíte si s Home. Chcete zapnout hudbu v televizi? Není problém, Home pošle příkaz do Chromecastu a hudba se začne přehrávat. Google Home si poradí s překladem vět, přípravou jídla, problém mu nebude dělat ani rozsvícení všech světel v místnosti. Jak asi už chápete, funkčnost Google Home závisí na propojených subjektech. Sám o sobě slouží Google Home jako chytrý hlasový pomocník, teprve až s partnery však získává řešení na jedinečnosti.

Pro Home není dále problém napsat SMS zprávu, nastavit budík, přebookovat rezervaci, informovat o odletu vašeho letadla nebo změnit schůzku v kanceláři. To vše samozřejmě za předpokladu, že Home bude mít dostatek informací, omezením bude také území. Například vyřízení rezervace v podniku v České republice jen tak očekávat nelze. Výhodou Google Home bude také schopnost učení se. Pokud to Googlu dovolíte, bude o vás sbírat specifické informace, které použije pro lepší porozumění vašim požadavkům. Na to, jak celý systém bude fungovat, si však budeme muset počkat.

Google Home bude dostupný za cenu 129 dolarů, tedy za zhruba čtyři tisíce korun s DPH. K dispozici bude primárně na domácím trhu, k nám se novinka zřejmě jen tak nedostane.

Zdroje: sites.google.com

Diskuze ke článku
ANO
Takze po fiasku s nebezpecnym androidem v televizich na to jdou opacne .... proste to bude poslouchat porad a basta:o) Mozna par kousku udaji ve fly-over statech vidlakum, co o IT nic nevi .....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze