Díky watchOS 6 se hodinky osamostatní od telefonu

2
Díky watchOS 6 se hodinky osamostatní od telefonu
  • Hodinky dostanou vlastní obchod s aplikacemi
  • Spoustu věcí tak zvládnou bez připojení k telefonu
  • Největší vylepšení dostala zdravotní aplikace

Se spoustou vylepšení přišel i operační systém pro chytré hodinky, který ponese číslovku 6. Hned na první pohled si všimnete mnoha nových ciferníků, z nichž jsou mnohé interaktivní. Přímo na plochu hodinek si přidáte například následující záznam z kalendáře, rychlou hlasovou poznámku a mnoho dalšího. Hodinky mají také tu funkci, že každou celou hodinu dokáží oznámit vybraným zvukem. Správným hodinkám nesmí chybět kalkulačka a ta v watchOS se dočkala vylepšení, kdy můžete pomocí kolečka rozdělit účet z restaurace mezi několik lidí.

Hodinky dostanou vlastní obchod s aplikacemi.

Ovšem nejvýraznější změnou, vedle níž jsou ostatní jen drobnosti, je osamostatnění se hodinek od telefonu. Je to stejný krok, jaký udělal Android Wear (nyní Wear OS) při přechodu na verzi 2.0. Nově nebudou chytré hodinky Apple vyžadovat připojený telefon, ale mohou být (byť s jistými omezeními) provozovány zcela samostatně. Umožnit to má verze Apple Store určená speciálně pro hodinky. Demonstrováno to bylo na aplikacích pro poslech hudby nebo podcastů – nyní tak můžete vyrazit běhat jen s hodinkami a se sluchátky.

Když už mluvíme o sportu a dalších prospěšných aktivitách, hodně vylepšení dostala i zdravotní aplikace. Ta umí nově sledovat vaše sportovní výkony v delším časovém horizontu. Také dostala měřič hlasitosti okolního hluku, který vás upozorní, pokud by okolní zvuky mohly mít nějaké negativní důsledky na vaše sluchové ústrojí. A konečně tu máme něco pro ženy, konkrétně sledování jejich měsíčního cyklu.

watchOS 6 pohlídá vaše uši a ženské orgány.

Nový watchOS 6 se mezi vývojáře dostane už tento týden, běžní uživatelé si na něj budou muset počkat do podzimu.

Diskuze ke článku
Porydge
Měřič hluku bude upozorňovat před poškozením sluchu... v tu chvíli, co to detekují hodinky, to detekují i uši. :D Trochu pozdě.
Jana
Asi se zeptam hloupe, ale znamena to, ze si budu moct koupit pouze hodinky? A bez mobilu je zprovoznim a budu moct pouzivat? To je asi blbost, ze.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze