Energizer představil dva levné telefony s KaiOS

3
Energizer představil dva levné telefony s KaiOS
  • KaiOS je na půli cesty mezi hloupými telefony a smartphony
  • Dá se rozšířit řadou užitečných aplikací
  • Potěší cena, která se vejde pod tisíc korun

Na veletrhu IFA se hlavní pozornost soustředí na smartphony a další high-end novinky, ale objevují se zde i běžné telefony pro nenáročné uživatele. Dvojici takových představil Energizer, možná si vzpomenete na jeho experiment v podobě kombinace powerbanky a telefonu. Jeho dva kousky s označením E241 a E241S jsou o poznání střízlivější přístroje s tlačítky a operačním systémem KaiOS. Zatímco druhý zmiňovaný se zvládne připojit prostřednictvím LTE, ten první umí jenom 3G a starší sítě.

Energizer E241

Pokud jste o KaiOS ještě neslyšeli, pak vězte, že je to pokus, jak překlenout mezeru mezi „hloupými“ telefony a těmi s operačním systémem. Takže i když takto vybavený telefon vypadá jako zcela obyčejný „tlačítkový“, zvládne i některé pokročilé funkce, například WhatsApp, YouTube, Facebook, Google Asistenta anebo Google Mapy. Další aplikace si můžete nahrát prostřednictvím obchodu, ale jejich počet samozřejmě není tak vysoký, jak jste zvyklí u Androidu nebo iOS.

Zařízení jsou vybavena displejem s úhlopříčkou 2,4 palce, který není dotykový, a tak se o vstup postará fyzická numerická klávesnice a s psaním vám bude pomáhat T9. Z dalších funkcí jmenujme podporu dvojice SIM karet, Wi-Fi, GPS, dvojici fotoaparátů a také 1 900mAh baterii. I když to nevypadá jako oslnivá hodnota, zvládne telefon udržet 6 dní na přijmu, 28 hodin v hovoru anebo 9 hodin při přehrávání videa.

Energizer E241

Velice vstřícná je i cenovka. Za levnější model s 3G zaplatíte 30 euro, tedy necelých osm set korun, příplatek za podporu 4G sítí je 5 eur, dražší model tak vyjde na necelou tisícovku. Jestli budou tyto telefony dostupné i v našem regionu ještě nebylo oznámeno.

Technické parametry Energizer E241S

Kompletní specifikace
Konstrukce116 × 50 × 14 mm, 63 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 2,4" (240 × 320 px)
Fotoaparát0,3 Mpx
Chipset
Paměťvnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémKaiOS
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnost, 999 Kč
Diskuze ke článku
#MustHave
To chci pro mamku! :D
Lukáš
Za tuto cenu se dají sehnat telefony s android go, i když jen s Číny. Je to tedy vhodné pouze pro seniory.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze