Fešák ze střední. Fotogalerie nového ASUSu ZenFone 5

18
Fešák ze střední. Fotogalerie nového ASUSu ZenFone 5
  • ASUS letos vsadil na výřez v displeji
  • Primárním materiálem je lesklé sklo
  • Zadní stranu v odlescích zkrášlují tradiční Zen kruhy

Dnešní doba je ve znamení protáhlých displejů a co možná nejmenších rámečků kolem nich. Každý výrobce však k pojetí současného designu přistupuje po svém. Někdo se skutečně snaží a rámečky zmenší na co nejméně, jiný se spíše jen veze na nápadech ostatních. Do jaké skupiny patří ASUS necháme na posouzení každého z vás. V každém případě má nový ZenFone 5 rámečky vcelku malé. V horní části je však přeci jen „vykousnutí“, které nemusí každému vyhovovat.

ASUS ZenFone 5 (2018)

Na redakční test nám dorazila stříbrná varianta, které to skutečně liší. Kontrast světlého skleněného těla s černým displejem vypadá dobře. Samozřejmě je nutné počítat s ulpíváním otisků prstů, avšak nejde o vyloženě beznadějnou situaci. Zadní strana pak dokonale odráží veškeré okolní světlo a dává vyniknout tradičním Zen kruhům, které se objeví napříč všemi produkty ASUSu. Zatímco čelní a zadní strana je skleněná, boky telefonu jsou kovové a výsledkem je pocit bytelnosti.

ASUS ZenFone 5 (2018) 4 GB RAM

Rozměry153 × 75,7 × 7,7 mm, 155 g
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 246 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 636, 4×1,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 300 mAh
Diskuze ke článku
Lukes
Kdy uz konečně bude 5Z? :-(
Jakub
Často se dočítám, že se jedná o vyšší střední třídu, přijde mi, že ten telefon řazením do střední třídy trochu negradujete.
Do střední třídy spadá lite verze, která se s se ZE620KL nedá srovnávat, nebo se pletu? Vím, že snapdragon 636 není žádná topovka, ale výkonu má dost a procesor není vše. Operační pamětí DDR4, funkcemi, UI, fotoaparátem a zpracováním mi do této kategorie nesedí.
Jakub M
Jakub M
Opravuji slovo negradujete na slovo degradujete, nevím jak se to stalo :-D
Zapomněl sem se zmínit o perfektním displeji 6,2", který se vlezl do poměrně malého zařízení. Černá na displeji je velmi černá a snadno se dá splést s panelem oLED amoLED apod., viditelnost na slunci je také velmi překvapující. Dále většina i dražších telefonů postrádá optickou stabilizaci fotoaparátu a stereo reproduktory, které tu mimochodem hrají velmi dobře.
Ano, udělal jsem si radost, telefon jsem si zakoupil a po cca 2 týdnech testování jsem velmi spokojen, tak mi ho prosím neházejte na jednu hromadu s propadáky jako jsou např. Samsungy A6+ apod :-D
michal
mám ho tiez od huramobil v uplne prvej varke predaja takze nejake 2 tyzdne, za mna super rychle prostredie, vydrz baterie som dal 1d a 4 hodiny a z toho 5h 42min on screen time nonstop wifi/ chvila surfovania cez 4g, takze vydrz asi najvacsie prekvapenie, stereo repraky su super, display je paradne svetly aj na slnku, fotaky su celkom dobre (sirokouhly horsi) ale vadia mi vyslovene hnusne HDR fotky to je grc neprirodzeny na mojom starom LG G3 teda hdr fotky z inej galaxie , na DXomark ma telefon 90b, inak za 377€ si myslim ze fakt vymakany a hlavne vyvazeny telefon co nema ziadnu vyraznu slabinu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze