FlexPai je první telefon s ohebným displejem na světě. K nám se však nedostane

4
FlexPai je první telefon s ohebným displejem na světě. K nám se však nedostane
  • První telefon s ohebným displejem na světě byl právě představen v Číně
  • Rouyu FlexPai je 7,6mm tlusté zařízení s 7,8palcovým ohebným displejem
  • Jako první mobilní zařízení poběží na zatím neohlášeném SoC Snapdragon 855
  • Kromě toho nabídne až 8 GB RAM a úložiště o velikosti až 512 GB
  • Na zadní straně najdeme duální fotoaparát s rozlišením 20 a 16 megapixelů
  • Superrychlé Ro-Charge zvládne zařízení dobít z 0 na 80 % za jednu hodinu

A je to tady! Společnost Rouyu Technology předběhla Samsung i všechny další výrobce, kteří pomýšleli na to si uzurpovat toto unikátní prvenství na poli spotřebitelských technologií. Čínský výrobce dnes představil nevídaný smartphone, dá-li se tak vůbec nazývat. Rouyu FlexPai se stává první zařízení s ohebným displejem.


Displej o velikosti 7,8 palce je tenký pouhých 7,6 milimetrů a přestože zatím neznáme přesné rozlišení, mělo by být dostatečně jemné. Výrobce je tajnůstkář a neprozradil ani to, o panel jakého typu se jedná. Dalším sladkým prvenstvím pro Rouyu Technology je využití zatím neoznámeného procesoru Snapdragon 855.

Rouyu FlexiPai

Rouyu FlexPai bude nabízen ve třech různých konfiguracích s 6 až 8 GB paměti RAM a úložištěm s kapacitou 128, 256 nebo 512 GB. Nezapomnělo se ani na duální fotoaparát, který tvoří ultraširokoúhlý senzor o rozlišení 16 megapixelů a 20megapixelový teleobjektiv. Zařízení se dobíjí přes proprietární technologii společnosti s názvem Ro-Charge, díky které se baterie dostane z 0 % na 80 % za pouhou hodinku. Navíc má rychlodobíjení tři bezpečnostní prvky, které zajistí, aby nebyla baterie poškozena. Kapacitu baterie v zařízení FlexPai však zatím také neznáme.

FlexiPai

Za inovaci se pochopitelně platí. V případě FlexPai si zájemci musí přichystat přibližně 36 tisíc korun za verzi se 6 GB RAM a 256GB úložištěm. Varianta s 8 GB RAM bude stát zhruba 40 tisíc korun a nejvyšší verze s 8 GB RAM a 512GB úložištěm vyjde na 50 tisíc korun. Prodej započne již zítra. S oficiální distribucí v našich končinách však počítat nemůžeme.

Diskuze ke článku
Jan Miksa
Kdyby to vydali i v Evropě tak mají vyhráno. Takhle je to takticky byzvýznamné vítězství
Mio
HW je jedna vec, ale ten SW vyzerá ako veľmi ranná alfa verzia
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Kdyz dva delaji totez, neni to totez. Jednak je asi jasne, ze jde o OLED, tak jak, ze nevime, o jakou technologii jde? Skladaci LCD bylo predstaveno kdy? Pred 40ti lety? Skladaci OLED pred dvuma? Trema rokama? To je opravdu takova vyhra nanest OLED na ohebny plastovy zaklad a zbastlit takovy bastl a chtit za to certa s dablem???
Jsem snad jediny, kdo vidi, ze je to zcela, ale opravdu zcela k nicemu? Je to obri uz jenom slozene, tluste v ohybu to bude mit pres 4cm ... a co asi napadne uplne kazdeho blba, ze tam nebude zadna gorila a podobne, takze je to tak vhodne na opatrne polozeni na stul a moc po tom nejezdit ani tim prstem, aby se to neposkrabalo .... nosit to v kapse jako mobil je zcela nemyslitelne. Proto taky vsichni (normalni) vyrobci vyvijeji system, kdy to bude odolne a bude se to zavirat displejem dovnitr, protoze jinak to nikdy ani nepujde. Cimz bude potreba, aby na jedne dalsi strane byl aspon nejaky informacni displej nebo velky ale treba ne tak kvalitni. To, co predvedli cinani je proste typicky cinsky bastl za par kacek, jehoz uzitna hodnota je nula nula nic (taky proto se o tom tady dozvidame s nekolikadennim zpozdenim, protoze to ani nikoho moc nezajima;) Proste kdyz dva delaji totez .... neni to totez ....
A ze to nebude v evrope? Kvuli patentum to opravdu nebude .... spis jde o to, ze oni vi, ze po prvni recenzi uz zadny neprodaji, tak spousteji predobednavky, kde jim to cinani zaplati dopredu a diky absenci zakonu na ochranu spotrebitele, vydelaji v cine dva majlanty:o)))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze