Galaxy Note10+ se nabije rychleji než OnePlus 7 Pro. I když má slabší nabíječku

7
Galaxy Note10+ se nabije rychleji než OnePlus 7 Pro. I když má slabší nabíječku
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Nabití Samsungu Galaxy Note10+ zabere jen něco málo přes hodinu
  • I přes výkonnější nabíječku se OnePlus 7 Pro nabijí o dvacet minut déle
  • K Samsungu je navíc možné dokoupit výkonnější adaptér

Samsung minulý týden představil Galaxy Note10+ a Note10. První jmenovaný je největší a také nejlépe vybavený. Chlubí se například podporou nabíjení o výkonu 45 W. Jenže Samsung zájemcům do prodejního balení přibalil „pouze“ 25W nabíječku. Okamžitě se tak na výrobce snesla kritika, že u svého velmi drahého smartphonu zbytečně šetří. Ve výsledku vás to však nijak významně mrzet nemusí, neboť Galaxy Note10+ bude patřit mezi nejrychleji se nabíjející se telefony i se základní dodávanou nabíječkou.

Ukázal to test, který provedl YouTube kanál Gadgets Portal. V něm je srovnání Galaxy Note10+, OnePlus 7 Pro, Galaxy Note9 a iPhonu Xs Max. OnePlus 7 Pro se chlubí rychlým nabíjením s dodávanou nabíječkou o výkonu 30 W. Bohužel ani ta mu nepřinesla kýžené vítězství. Ke všemu má OnePlus 7 Pro i slabší baterii s kapacitou 4 000 mAh oproti 4 300 mAh u Galaxy Note10+. Zatímco Samsung Galaxy Note10+ se nabije za 1 hodinu a 5 minut, k úplnému nabití OnePlus 7 Pro je zapotřebí 1 hodiny a 25 minut. Jak je to možné?

Důvod je zcela prostý. Maximální výkon výrobce dodávané nabíječky je možné využít pouze ve chvílích, kdy je baterie zcela či takřka úplně vybitá. Postupem času výkon pomalu klesá. Pokud se podíváte na video či do naší tabulky, zjistíte, že v počátku měl OnePlus 7 pro před Galaxy Notem10+ náskok, a to zhruba až do 25 % nabití baterie. Následně se stav vyrovnal a naopak získával náskok nejnovější Samsung. Výkon nabíjení v případě OnePlus 7 Pro totiž klesne z počátečních 30 W až na 10 W ke konci dobíjení. U Samsungu dojde také k poklesu, avšak pouze z 25 W na 15 W.

Samsung Galaxy Note10+ OnePlus 7 Pro
Kapacita baterie 4 300 mAh 4 000 mAh
Výkon nabíječky (max.) 25 W 30 W
Nabíjení 10 minut 20 % kapacity baterie 24 % kapacity baterie
Nabíjení 20 minut 42 % kapacity baterie 44 % kapacity baterie
Nabíjení 30 minut 63 % kapacity baterie 60 % kapacity baterie
Nabíjení 45 minut 85 % kapacity baterie 81 % kapacity baterie
Nabíjení 60 minut 95 % kapacity baterie 92 % kapacity baterie
Nabíjení 65 minut 100 % kapacity baterie 94 % kapacity baterie
Nabíjení 85 minut - 100 % kapacity baterie

Na závěr vyvstává jedna zajímavá otázka. Jak rychle se Samsung Galaxy Note10+ nabije s dokoupitelnou 45W nabíječkou? Je nasnadě, že i v jejím případě bude výkon v průběhu nabíjení klesat, avšak je absolutně jisté, že nabití nebude zdaleka trvat ani hodinu.

Diskuze ke článku
Pesedm
No jo, ale do té doby než Samsung opět zahoří.

Když zahouká siréna - co to asi znamená ?
S autem k ohni profičí, nebojácní hasiči.
Uvidš-li oheň plát! Tak volej sto padesát !
End
A proč nesrovnali se superVooc? Boji se ze by Samsung dostal na prdel?
Martin
Prave proto je lepsi One7plus Pro...co se tyce setrnosti.Dava ke konci slabsi proud a taky,pri 100%nabiti,kdy je stale mobil v zasuvce...nevali do baterie tolik proudu.Setri zivotnost baterie.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze