Google vydal nejnovější Android 10, míří na všechny Pixely

14
Google vydal nejnovější Android 10, míří na všechny Pixely
  • Google oficiálně vypustil aktualizaci na nejnovější Android 10, který nabízí například tmavý režim
  • Míří na všechny tři generace Pixelů
  • Okamžitě se aktualizace dostává také na Essential Phone

Nedávné spekulace se do puntíku potvrdily. V prvé řadě Google 3. září skutečně oficiálně představil a rovnou i mezi uživatele vypustil další generaci Androidu. Ta se jmenuje Android 10, a to je celé. Znamená to, že Google upustil od přídomků v podobě různých sladkostí a počínaje verzí 10 lze Android považovat za dospělý systém a dost možná i jako začátek zcela nového období.

Nový Android 10 samozřejmě přináší hned několik novinek, na které se uživatelé mohou těšit. V prvé řadě jde o tmavý režim, na který se poměrně dlouho čekalo. Dále Google přidává ovládání gesty, které se konečně zcela zbaví navigačního panelu ve spodní části displeje. Samozřejmě je to jedna možnost ovládání, ale díky ní získáte celou plochu zobrazovače pro obsah. Další vítanou novinku lze nazvat inteligentními odpověďmi. Doposud, když vám přišla zpráva, mohli jste na ni okamžitě odpovědět, aniž byste museli otevírat přímo danou aplikaci. Nově vám Android 10 nabídne předvybrané odpovědi, případně možnost otevřít vhodnou aplikaci. Pokud vám například někdo zašle adresu, systém vám nabídne otevření map.

Není žádným překvapením, že se Android 10 dostává na nejnovější Pixely. Jmenovitě jde o Pixel 3, Pixel 3 XL, Pixel 3a a Pixel 3a XL. Google ale nezapomněl na starší Pixel 2 a Pixel 2 XL. Nad rámec slibované podpory se další velké aktualizace na Android 10 dočkaly také původní modely Pixel a Pixel XL z roku 2016. Je však nutné zdůraznit, že ačkoliv se update šíří formou OTA, příchod může trvat několik dní i týdnů. Stojí za zmínku, že samotná aktualizace, která vám dorazí na Pixel, má nečekaně malou velikost 6,2 MB. Ovšem za předpokladu, že jste již v telefonu měli poslední beta verzi. Běžně se velikost pohybuje nad hranicí 900 MB.

Kromě výše zmíněných Pixelů byla ve stejnou chvíli aktualizace vydána také pro Essential Phone PH-1, což není překvapení. Tento lehce opomíjený smartphone se těší stejně příkladné podpoře jako Pixely. Do hry se vložilo také Xiaomi, které minimálně pro čínskou verzi Redmi K20 Pro připravilo nejen Android 10, ale i nadstavbu MIUI 10, což je nevídaná rychlost. Pozadu nechce zůstat ani OnePlus, to nyní uživatelům OnePlus 7 a 7 Pro zpřístupnilo beta verzi Androidu 10.

Diskuze ke článku
Kroll
až na to že ta aktualizace má 982.7 MB né 6,2 MB...
Tommy
Pixel 1 z roku 2016 aktualizovan, slape to bez chyby...
THc
U Pixelu 3 ukazovalo myslím dokonce 1330 MB, každopádně zatím vše běží. Akorát Amazfit Bip jsem musel odpárovat , resetovat, aplikace přeinstalovat a znovu nastavit. Tmavý režim prima!
wonderka
nevite nekdo, pokud jsem v beta programu a dostal jsem tu aktualiazaci na posledni verzi, odwipne se mi cely system pokud vystoupim z bety?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze