HongMeng bude rychlejší než Android, prohlašuje sebevědomě Huawei

15
HongMeng bude rychlejší než Android, prohlašuje sebevědomě Huawei
  • Jeho případné nasazení se nemá omezovat pouze na telefony
  • Nízká odezva zpracování požadavku by z něj měla udělat jeden z nejrychlejších OS

Ředitel a zakladedtel společnosti Huawei, Ren Zhengfei, poskytl rozhovor francouzskému magazínu Le Point. Server tech.sina.com.cn si pak všímá zejména té pasáže, kdy mluví o připravovaném operačním systému HongMeng. Ten bude podle něj nejenom rychlejší, ale také bude mít daleko větší možnosti nasazení a neuvidíme ho jenom ve smartphonech, ale také v síťových prvcích, počítačích a datacentrech.

Také dodal, že bude HongMeng rychlejší než Android a také MacOS od Applu. Argumentoval přitom tím, že zpracování požadavku zde zabere jen 5 milisekund.

Ren Zhengfei

Připomeňme, že HongMeng (někdy nazývaný ArkOS) je jedno z možných řešení, jak se může čínský výrobce vyrovnat s americkými zákazy, a tudíž i nemožností používat Android od Googlu. Vyvíjí nejenom samotný systém, ale i prostředky pro vývojáře aplikací. I když to vypadá, že by obchodní válka by se mohla chýlit ke konci a na tento plán nedojde, celé to ještě bude složitější.

Diskuze ke článku
Petr
Podle mě kecají a nic nemají nebo ne v takovém stupni dotaženosti, aby to bylo připraveno k nasazení. Kdyby tohle měli, tak proč by zkoumali jako variantu Jollu (Auroru) atd? Chtějí vyvolat dojem, že zákaz Androidu nic neřeší a vlastně Androidu uškodí, protože oni to převálcují něčím lepším. Uvidíme, jestli to nasadí, minimálně v Číně, kde jsou stejně Google služby zakázané, by to mělo smysl i po padnutí embarga a aspoň by si to otestovali.
Jeremy Eric Nowak
cinskej spehovaci system v kazdem zarizeni.. to opravdu chces =D
David Zid
David Zid
v Číně, proč ne...ve zbytku světa utopie.
David
Asi jako když kafrali, že Kirin rozdrtí čipy od Apple...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze