Honor 20 Lite chce zabodovat fotoaparáty i příznivou cenou. Jaké jsou první dojmy?

5
Honor 20 Lite chce zabodovat fotoaparáty i příznivou cenou. Jaké jsou první dojmy?
  • Příznivce selfies zaujme čelní 32megapixelová kamerka
  • Smartphone nabídne trojici hlavních fotoaparátů, mezi kterými nechybí ani 24megapixelový hlavní senzor či ultraširokoúhlý snímač
  • Dostatek výkonu zajišťuje Kirin 710F spolu se 4 GB operační paměti a 128GB úložištěm
  • Telefon je již v prodeji za sympatických 6 990 Kč

Nový Honor 20 Lite dorazil k nám do redakce ještě včera těsně před oficiálním zahájením prodeje v České republice a ihned po ukončení embarga vám přinášíme naše první dojmy z tohoto zajímavého smartphonu střední třídy. Bude výbava v podobě 6,21palcového IPS LCD displeje, trojitého zadního fotoaparátu nebo procesoru Kirin 710F stačit na konkurenci?

Honor 20 Lite má trojitý fotoaparát a skvěle vypadá

Hned po prvním uchopení nás zaujaly doopravdy hodně zaoblené boky zařízení, čímž na straně vzniká poměrně úzký pruh, který vám ulpí v ruce. Telefon se i přesto poměrně dobře drží, což je také díky nízké hmotnosti 164 gramů. Ve srovnání s Huawei P30 Lite, který se mezi konkurenci 20 Lite rozhodně řadí, můžeme u Honoru pozorovat nárůst hmotnosti o pět gramů.

Honor 20 Lite

Námi testovaná černá varianta „Midnight Black“ působí decentně, ale mnohem zajímavější je rozhodně červená „Phantom Red“ či modrá „Phantom Blue“. Také je dobré zmínit, že záda u námi testované verze se neskutečně snadno zamastí, a budete tak věčně leštit. Na rozdíl od zmíněné P30 Lite jsou navíc plastová. K úpravě a působivému gradientu (který není k vidění u námi testovaného kousku) Honor využil technologii litografie, kdy na sebe poskládal osm různých vrstev za účelem vytvoření finálního vzhledu.

Displej o velikosti 6,21 palce má poměrně tenké rámečky a kapkovitý výřez u Honoru označovaný jako „dewdrop“, který v sobě ukrývá selfie kamerku. Jedná se o IPS LCD panel s Full HD+ rozlišením, který vypadá pěkně a nabídne příkladné pozorovací úhly. Na zadní straně se pak nachází čtečka otisků prstů, která funguje velmi svižně, a trojice fotoaparátů skládající se ze 24megapixelového hlavního senzoru se světelností f/1.8, 2megapixelového snímače pro zajištění bokeh efektu a ultraširokoúhlého fotoaparátu o rozlišení 8 megapixelů. Na to, jaké telefon pořizuje fotografie, se brzy podíváme detailněji, ale již nyní se dají očekávat srovnatelné výsledky s Huawei P30 Lite. Přední kamerka s rozlišením 32 megapixelů by mohla zaujmout zejména mladší uživatele, kteří rádi pořizují selfies. Z prvotní prohlídky aplikace fotoaparátu také víme, že telefon podporuje natáčení v maximálním rozlišení Full HD při 60 snímcích za sekundu.

Honor 20 Lite

Uvnitř zařízení najdeme poslední EMUI 9.0.1 s operačním systémem Android 9 Pie a o výkon se stará Hisilicon Kirin 710F spolu se 4 GB operační paměti. Na první výsledky z AnTuTu a Geekbench se můžete podívat níže. Běh systému je však svižný a kromě klasických tlačítek je rovněž možné jej ovládat gesty. Dále zde máme 128GB úložiště, které můžete využít například pro ukládání fotografií či her.

Mnohé jistě zamrzí přítomnost staršího micro USB konektoru. Honor však alespoň nezapomněl na 3,5mm jack či hybridní slot, do kterého lze vložit paměťovou kartu o velikosti až půl terabajtu. Notifikační diodu byste však na telefonu hledali marně.

Na závěr se sluší zopakovat informaci, že Honor 20 Lite lze již nyní pořídit za sympatických 6 990 Kč. Pokud by vás ohledně telefonu cokoliv zajímalo, neváhejte nám napsat do komentářů. Recenzi již připravujeme.

Technické parametry Honor 20 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce154,8 × 73,6 × 8 mm, 167 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,21" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát24 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ChipsetHuawei Kirin 710, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 400 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:40 hodin
Dostupnostkvěten 2019,
Diskuze ke článku
Jirka
Jsou záda opravdu plastová? Jinde se uvádí že jsou skleněná.
Marduck
"Jiz nyni se daji u fotek ocekavat srovnatelne vysledky s P30 lite".. No ja tedy doufam, ze budou viditelne lepsi nez fotky P30 prezentovane ve zdejsi recenzi..
Pesedm
Huawei a Honor nebrat. Přesně na den říznou SW podporu.

Květina je již zalitá
a její list rychle ožívá...
Ta krása, co city svádí
to tu bohužel Honor nepředvádí...
alex
130 000 v Antutu jako Honor 10 lite, kde se liší jen fotˇákama a cenou o 2 tisíce

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze