Honor představil 7 Lite: míří mezi olympioniky (video)

33

Honor na tiskové konferenci oficiálně představil model 7 Lite v České republice. Jedná se o střední třídu, která má nabídnout co nejlepší kompromis výkonu a ceny. Mezi hlavní lákadla nového modelu patří 5,2palcový Full HD displej, kovové tělo, čtečka otisku prstů nebo 13Mpx fotoaparát se světelností f/2,0. Pojďte se podívat na naše první dojmy z telefonu, a to i ve formě videopohledu, který obsahuje olympijské překvapení.

Střední třída vládne trhu a v Honoru to dobře vědí. Není tedy divu, že na český trh míří další dobře vybavený telefon za slušné peníze s logem mladé společnosti. Tentokrát si pro nás čínský výrobce připravil trochu zmatené značení, ale vše je způsobeno prodejem na mnoha světových trzích a odlišnostmi v hardwarové výbavě. Honor 7 Lite je tak v zásadě převlečený model 5C. Vše ještě komplikuje absence, respektive přítomnost čtečky otisku prstů a další hardwarové modifikace na jednotlivých trzích, a to i v Evropě. Každopádně u nás si musíme zvyknout na model 7 Lite, který je velmi dobře vybavený a nezapomnělo se ani na čtečku otisků prstů.

Honor 7 Lite – tisková konference

TIP: Honor 7 Lite dorazil na náš trh, potěší kovem a čtečkou otisků prstů

Dost značení a přímo k Honoru 7 Lite. Telefon nabídne celokovové tělo z leteckého hliníku a snaží se udělat první dojem. Za to Honor chválíme a je vidět, že plastové zpracování ze střední třídy pomalu mizí. Po uchopení vás může trochu překvapit tloušťka telefonu, přesněji 8,3 mm. Tato hodnota nepatří mezi nejlepší, ale zřejmě to je malá daň za celkovou výbavu a především baterii o velmi slušné kapacitě 3 000 mAh. Dle Honoru zvládne baterie živit telefon až dva dny běžného používání, ale na ověření tohoto tvrzení si musíme počkat do naší recenze.

Na zadní straně se nachází čtečka otisku prstů. Osobně mi umístění vyhovuje, ale to je velmi individuální záležitost. Čtečka otisku prstů rozhodně nepatří mezi nejrychlejší, odemknutí telefonu zvládne asi za půl vteřiny, ale to je zcela dostatečné a porovnávat ji s rychlostí u vlajkových lodí s cenou aspoň třikrát, ne-li čtyřikrát vyšší, by nebylo fér. Oproti mnohé konkurenci, a to i té výrazně dražší, poslouží čtečka otisku prstů i na ovládání gesty, a tak si můžete například stáhnout notifikační lištu a nemusíte telefon nijak přehmatávat abyste dosáhli do vrchní části displeje.

Potěší také prostředí Androidu 6.0.1 Marshmallow s grafickou nadstavbou EMUI 4.1. Vše bylo samozřejmě plynulé a postaral se o to osmijádrový procesor Huawei Kirin 650 s 2 GB RAM. Interní paměť nabízí 16 GB prostoru a musíte si vybrat zda ji rozšíříte microSD kartou nebo využijete vložení druhé SIM karty, přesněji nanoSIM. Samozřejmostí je následně brouzdání internetem na všech tuzemských pásmech LTE.

Honor 7 Lite

Honor 7 Lite vypadá dobře. S cenou 5 990 Kč má rozhodně co nabídnout, a to již dnes, protože telefon je v České republice už v prodeji. Více informací o Honoru 7 Lite a uživatelské zkušenosti pro vás již brzy připravíme ve formě klasické recenze.

Technické parametry Honor 7 Lite

Kompletní specifikace
Konstrukce147,1 × 73,8 × 8,3 mm, 156 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 650, CPU: 4×2 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T830
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:49 hodin
Dostupnostčerven 2016, 5 990 Kč
Diskuze ke článku
Marek
Od dnes ho vlastním a prvé dojmy sú viac ako dobré :)
Jindřich Dvořák
Jindřich Dvořák
Pro autora videa: když vidíte na konci věty tečku, řeknete "tečka"?
Vážně otřes, ani jsem se na to celé nedodíval... (tři tečky)
Thorax
Viete do recenzie porovnať 5X, 5C a 7 lite a zahrnúť to v nej?
the777misa
Umožňuje OTG, minimální a maximální jasně, viditelnost na slunci?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze