Ohebný Huawei Mate X obdrží fotoaparáty z P30 Pro a zbrusu nový Kirin 990

aktualizováno
Ohebný Huawei Mate X obdrží fotoaparáty z P30 Pro a zbrusu nový Kirin 990
  • Letošní Huawei Mate X se na první trhy dostane až v listopadu
  • Mírně přepracován má být design
  • Další generace přitom dorazí již příští rok

Aktualizováno 20. 8. 2019

Po několika odsunutých termínech představení ohebného Samsungu Galaxy Fold i Huawei Mate X stále není jasné, kdo svůj telefon představí jako první. Jihokorejský výrobce navíc musel přepracovat uchycení speciální ochranné fólie na displeji i pant, kterým mohl do konstrukce proniknout prach či jiné nečistoty.

Ani Huawei si však během posledních měsíců nelenil a zatímco Samsung se soustředil na opravy spíše kosmetických vad, Huawei vylepšoval zejména uvnitř. Podle neowin.net došlo například k vylepšení fotoaparátů. Na rozdíl od první série, která disponovala fotovýbavou shodnou s Huawei Mate 20 Pro, zde nově najdeme senzory identické s Huawei P30 Pro. Zejména RYYB snímač by měl na rozdíl od běžného RGB přinést citelně lepší výsledky v případě pořizování nočních fotografií. Na vylepšení však došlo i uvnitř. Konkrétně by se zde měl nacházet nejnovější čipset Kirin 990, který se údajně objeví i v chystaných smartphonech Huawei Mate 30 (Pro).

Původní informace z 15. 8. 2019

Ohebné telefony nemají lehké začátky, což pocítil Samsung se svým Galaxy Foldem i Huawei s Matem X. Na trhu se však nejspíše jako první objeví přeci jen Galaxy Fold, neboť Huawei aktuálně oznámil, že jeho Mate X je odložen na listopad letošního roku. Důvodem má být doladění designu a konstrukce tak, aby spolehlivě sloužila i běžným uživatelům. Pozměnit se má například rám či tlačítko napájení.

Huawei rovněž prozradil své budoucí plány ohledně nástupce modelu Mate X. Ten by měl dorazit v průběhu roku 2020 a nabídnout větší prostor pro displeje.

Huawei Mate X

Rozměry161,3 × 78,3 × 11 mm, 295 g
DisplejAMOLED, 8" (2 480 × 2 200 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 980, 2×2,6 GHz + 2×1,92 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 512 GB, nanoSD
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
T
Ma smysl o tom vubec informovat? Nestaci rict, ze telefony s ohebnym displejem venku jsou utopie, protoze se hned poskrabou a ze obecne lze rict, ze ohebne telefony jsou vlastne prakticky k nicemu, protoze jako PROC? Co to prinasi? Ze mate o neco vetsi displej za cenu mizerne baterky, ergonomie atd. atd.? Stejne bude displej maly na rozumnou konzumaci obsahu, akorat za cenu mnohem nizsiho komfortu ..... je to asi jako vzit fabiu a misto kufru a zadnich sedacek tam dat druhy motor .... furt to bude fabia ....
K
Mňa by skôr potešil skladací telefón ako rozkladací tablet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze