Huawei v úzkých. Řada Mate 30 se bude muset obejít bez Google aplikací

32
Huawei v úzkých. Řada Mate 30 se bude muset obejít bez Google aplikací
  • Kompletní řada smartphonů Mate 30 nebude mít obchod Google Play
  • Zapomenout budeme muset na všechny běžné aplikace
  • Přesto mají novinky využívat operační systém Android

Koncem srpna jsme vás informovali o tom, že Huawei může mít velký problém s příchodem řady Mate 30, která by kvůli obchodní válce mezi Huawei a Čínou nemusela mít přístup ke Google službám. Čínský výrobce je sice aktuálně ve výjimce a ke službám má přístup, nicméně to platí pouze pro stávající přístroje a nikoliv novinky. Nyní se k celé věci vyjádřil The Nikkei Asian Review, který uvádí, že modely Mate 30, Mate 30 Pro a Mate 30 X nebudou mít přístup ke službám Google Play. Co to znamená? V telefonu nebude obchod Google Play, ale ani populární aplikace Gmail, YouTube, Chrome či Google Mapy s navigací.

Nejde však jen o tyto aplikace, bez kterých se někteří možná obejdou. Mají chybět i Google služby, na které jsou často vázány další aplikace třetích stran. Teoreticky se tak může stát, že by v telefonu nefungovala korektně žádná aplikace, kterou dnes považujeme za samozřejmost.

Budoucí modely Mate 30, Mate 30 Pro a Mate 30 X budou nadále využívat operační systém Android a nikoliv Harmony OS od Huawei. Půjde však o úplně jiný Android založený na volně dostupném kódu, který může využívat kdokoliv. Pokud by k této situaci došlo, analytici očekávají, že mimo čínský trh by prodeje Huawei mohly klesnout až o 30 %.

Diskuze ke článku
LeClerc
V Evropě v podstatě nepoužitelný krám. Ale aspoň dostává Čína ochutnat vlastní medicínu v zákazech a omezeních.
Prokji
A co to je, proboha,za češtinu: "Prohlédněte si Huawei Mate 30 Pro v celé své kráse." ! Snad v celé JEHO kráse!! Autor by se měl vrátit do páté třídy zopakovat si zájmena!!
strnisko
Na co dojela platforma BlackBerry? Na co dojel Windows Phone?
Na to nedostatek aplikací v jejich obchodech. Takže to, co dělá mobil atraktivním je široká základna aplikací a to především těch zdarma. Proto Google válcuje jediného konkurenta, značku Apple, protože v jejich AppStore je minimum apek zdarma. A pokud je zdarma stáhnete, tak během chvíle zjistíte, že si je musíte zaplatit, aby udělaly to, co od nich potřebujete. Viz třeba apky na sloučení duplicitních kontaktů, což iPhone v základu neumí a všechny apky zdarma sice duplicity najdou, ale za sloučení už chtějí zaplatit a přejít na plnou verzi. Sbohem Apple, ale jsi další na řadě, koho Google rozdrtí.
A sbohem Huawei, je mi tě líto. Trump je hajzl, ale takovej je tenhle svět. Američani jsou vládcové planety. A kdyby nebyli, tak se místo nich nacpou Rusové. Co naděláme, že? Tak to je, to je prostě realita. Karty jsou rozdané.
OSN
Pokud to skutečně začnou takhle dodávat, tak je to slušný zabiják zanačky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze