I operátoři pomáhají: neomezená data zdarma a výhodnější dobíjení předplacenek

Přehled výhod jednotlivých operátorů
7
I operátoři pomáhají: neomezená data zdarma a výhodnější dobíjení předplacenek
Fotografie: pixabay.com
  • Neomezená data zdarma do konce dubna nabízí O2 a T-Mobile
  • Stejní operátoři zvýhodňují i nabídku své televize a přidají bonus za dobití
  • Vodafone pomáhá našincům v Itálii, těm nebude účtovat volání, SMS ani data, ostatním zvýhodňuje televizi

Každý z operátorů nabídl pomoc v této těžké době. U O2 a T-Mobile se tarifní zákazníci mohou těšit na neomezená data, Vodafone se zase rozhodl neúčtovat služby Čechům v Evropě nejvíce zasažené Itálii. Všichni navíc nabízejí více obsahu ve své TV. V dnešním článku se na výhody podíváme detailněji.

Vodafone: pomoc našincům v Itálii

Vodafone na nic nečekal a už 11. 3. připravil pro své zákazníky v nouzi pomoc. Těm, co uvízli v Itálii v koronavirem ohrožených zónách, přestal v ten den účtovat minuty volání do České a Slovenské republiky v rámci balíčků i nad jejich rámec. Účtovat se přestaly i SMS zprávy a po vyčerpání balíčku také data.

Stáhnout Můj Vodafone

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Aby se neúčtovaly poplatky za neomezená data, bylo potřeba, aby zákazníci měli ve svých mobilních telefonech nastaveny APN (přístupové body) pro Android: internet a pro iOS: internet nebo iphone.vodafone.cz. Pro správné fungování tedy stačilo vypnout a zapnout telefon.


Pokud máte štěstí a již se na území Itálie nezdržujete, můžete využít druhou výhodu. Od čtvrtka 12. března Vodafone zpřístupnil klientům UPC TV zdarma rozšířenou nabídku stanic. Děti se tak mohou těšit na kanály NickToons, Nick jr., Nickelodeon, Minimax, JimJam, Disney ch., Duck nebo Cartoon Network. Zajímavý program čeká i dospělé. Televizní nabídku budou mít bohatší i o dokumenty a sportovní programy včetně prémiových kanálů Filmbox. Speciální televizní nabídka je platná do 11. dubna, ale Vodafone ji může i prodloužit.

O2: neomezená data omezenou rychlostí

Jako druhý se přidal operátor O2, který svoje výhody soustředí především na Českou republiku. Počínaje dnešním dnem si můžete v aplikaci Moje O2 aktivovat neomezená data zdarma rychlostí Optimal, tedy 5/5 Mbit/s. Tato data se spustí v momentě, kdy vyčerpáte svůj hlavní datový balíček a data navíc budou po celou dobu trvání výhody zdarma. Výhoda platí do konce měsíce dubna, neomezených dat zdarma si tak můžete užívat měsíc a půl.

Stáhnout Moje O2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

O2 má nabídku i pro majitele předplacených karet. Těm internet zdarma nedá, ale při dobíjení kreditu přihodí 100 Kč bonusového kreditu s platností na 1 měsíc. Kredit bude o 100 Kč navýšen pouze při prvním dobití v období 13. března do 11. dubna 2020.


O2 nabízí speciální nabídku i pro svoji TV, konkrétně to nejlepší z O2 TV na 30 dní za symbolickou 1 Kč. Seriály a filmy z produkce HBO, dětské pořady, dokumenty i zpravodajství. Stávající zákazníci tarifů O2 TV Bronzová, Stříbrná, M a L si mohou aktivovat balíček Kino s kanály HBO na měsíc zdarma v samoobsluze Moje O2. Samostatně tento balíček objednat nejde, je tedy nutné využívat některý z tarifů O2 TV (ceny startují na 299 Kč).

T-Mobile: neomezená data i výhodnější dobíjení

T-Mobile na své zákazníky rovněž nezapomněl. Od 18. 3. umožní aktivovat neomezená data zdarma. Nabídka platí i pro podnikatele, kteří nevyužívají výhod plynoucích z rámcové smlouvy či smlouvy významného zákazníka. I T-Mobile prozatím deklaruje, že výhody půjde čerpat až do konce dubna tohoto roku. Neomezená data půjde aktivovat přímo v aplikaci Můj T-Mobile, případně na webu operátora v samoobsluze.

T-Mobile nezapomněl ani na zákazníky s předplacenou kartou, avšak neomezená data jim nenadělí. Od 18. března mohou získat 50 % při dobití své předplacené karty. Podmínkou je, že dobití musí proběhnout bezhotovostně skrze aplikaci Můj T-Mobile, případně skrze stránku s dobíjením. Bonusový kredit musí uživatel využít do 30 dní od dobití.


Stáhnout Můj T-Mobile

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stejně jako O2, i T-Mobile rozšiřuje nabídku své T-Mobile TV. T-Mobile klientům nadělí více kanálů do jejich stávajících balíčků (XS, S, M, a L) v rámci digitální, optické i satelitní televize. Rozšířená nabídka je platná již ode dneška, tedy od 16. března. A to automaticky bez restartu, dalšího ladění či nastavování. Nabídka se rozrůstá o nespočet dětských, dokumentárních, filmových, sportovních i hudebních kanálů. Budete tak moci například sledovat dokumenty nejen o přírodě na exkluzivním kanále BBC Earth, nebo sportovní relace na Digisport či Premier Sport. Konkrétní přehled nových kanálů najdete na stránkách operátora, nejvíce si polepší majitelé balíčku XS.

Diskuze ke článku
Zdeněk
O2 - data zdarma - bohužel nejdříve se spotřebuje balíček, který máte v tarifu a poté se aktivuje balíček internetu zdarma. Koncem dubna skončí balíček zdarma, Vaše data máte vyplýtvané a naúčtuje se Vám automatické navýšení dat.
Max
Spíše by mne zajímalo, jestli si operátoři ověřili, že mají dostatečné kapacity. Jestli to není jen tupé manažerské rozhodnutí, které nebylo nikterak konzultováno.
Baklažán
Pridavaj fy. osobam, ale firmam nedaj ani prd.. plno lidi ma firemni mobily a ne vzdy jim zamestnavatel je ochotny fup navysit... KDYZ DARKY.. TAK PRO VSECHNY !!!!
Dan
Na data zdarma dosáhnou ti co to nepotřebují. To se zase předvedli.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze