iPhonům X a SE zvoní umíráček. Apple údajně ukončí jejich výrobu

35
iPhonům X a SE zvoní umíráček. Apple údajně ukončí jejich výrobu
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Apple údajně v nejbližších týdnech ukončí výrobu iPhonu X
  • Stejný osud potká již notně zastaralý iPhone SE
  • Nahradit je má trojice chystaných novinek

V nedávné zprávě společnosti BlueFin Research bylo oznámeno, že Apple plánuje ukončení výroby hned dvou svých aktuálních smartphonů. U zastaralého iPhonu SE to není žádné překvapení, ale své dny má údajně spočítané také iPhone X, tedy současná vlajková loď. Ve výrobních linkách má toto duo nahradit hned trojlístek nově chystaných telefonů. Spekulace zatím naznačují, že půjde o iPhony s moderním vzhledem, které se na první pohled budou lišit velikostí displeje.

Apple hodlá naplnit plány na výrobu přibližně 91 miliónů zbrusu nových iPhonů a k tomuto cíli potřebuje uvolnit výrobní kapacity. V následujícím roce má pak výrobu stoupnout na 92 miliónů. Slibné zítřky Apple čeká od nových modelů. Na ně by měla přejít značná část uživatelů, kteří doposud s výměnou svého staršího typu váhali. V tuto chvíli nepadla zmínka, že by se měla nějaká změna dotknout iPhonu 8 a 8 Plus. Oba tak zřejmě zůstanou v nabídce a budou plnit roli levnějších kousků.

Diskuze ke článku
Jirka
Měl bych dotaz pro majitele SEček (pokud tu nějací jsou) - podařilo se Applu už konečně opravit rachtající zapínací tlačítko?
Blue Sun
Blue Sun
Není to trochu brzy, když iPhony představuje až v září?
Hanoi
Konec "Xka" moc nechápu, letos zlevní a mohl by to být trhák hned po nových iPhonech.
Milano
A co jste si šlehnul dneska po snídani, nebo máte křišťálovou kouli?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze