Jak si stojí Galaxy Z Fold3 při pádech z výšky? Jeho konstrukce může být plus

Jak si stojí Galaxy Z Fold3 při pádech z výšky? Jeho konstrukce může být plus
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Byly prováděny testy pádů z 1 a 1,5 metru
  • V uzavřeném stavu utrpěl spíše kosmetické škody
  • Ani pád v (polo)otevřeném stavu neznamená fatální problém

Samsung Galaxy Z Fold3 udivuje kromě nekompromisní výbavy také zvýšenou odolností. Všechny překvapila jeho certifikace IX8 a o jeho konstrukci se pochvalně vyjádřil i autor kanálu JerryRigEverything na YouTube.

Pro většinu lidí a jejich smartphony však nepředstavuje problém voda nebo hlína, ale zemská přitažlivost. Konstrukce dnešních telefonů, tedy dvě skleněné desky přilepené na skleněný rám, je při pádu obzvláště náchylná na poškození. A co teprve, když spojíte dva takové přístroje složitým kloubem.

Proto se objevily i testy, které tento drahý telefon pouštějí pomocí speciálního zařízení na beton. V uzavřeném stavu je jeho konstrukce paradoxně výhodou. Velký displej je chráněný uvnitř a povrch telefonu zaznamenal jen kosmetické škody, kterým by se dalo předejít za použití pouzdra. Hlavní otázka ovšem zní, jak si telefon poradí při pádu v otevřeném stavu. I zde je chráněn nejenom fólií, ale i vystouplými okraji. I proto se mu podařilo pád přestát bez větších obtíží, ale mrtvé pixely ve středu obrazu by stejně byly pro většinu důvodem k návštěvě servisu.

Složitá konstrukce kloubu však nárazy přestála bez problémů. A to i v případě, že telefon spadl na zem částečně otevřený. Stejně jako jiné testy odolnosti končí i tento pozitivním verdiktem, že skládací telefon je ve skutečnosti odolnější, než vypadá.

Samsung Galaxy Z Fold3 512 GB

Rozměry158,2 × 67,1 × 16 mm, 271 g
DisplejSuper AMOLED, 7,6" (2 208 × 1 768 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor4 400 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze