Jaké jsou naše první dojmy z extravagatního Xiaomi Mi 9T s vyjížděcí kamerkou?

Jaké jsou naše první dojmy z extravagatního Xiaomi Mi 9T s vyjížděcí kamerkou?
  • Vyjížděcí selfie kamerka by měla zvládnout až 300 tisíc vysunutí a zasunutí
  • 6,39palcová Full HD+ AMOLED obrazovka disponuje optickou čtečkou prstů
  • Baterii o kapacitě 4 000 mAh lze nabít až 18W výkonem
  • Uvnitř najdeme nový Snapdragon 730 doplněný o 6 GB operační paměti

Zřídkakdy se v naší redakci objeví smartphone, který má hned tři různá jména. V případě dnešního Xiaomi Mi 9T bychom totiž mohli použít i označení Pocophone F2 nebo Redmi K20 a přesto bychom stále mluvili o stejném smartphonu. Branding hraje u Xiaomi evidentně důležitou roli, ale nyní se přesuňme k našim prvním dojmům z tohoto extravagantního kousku s vyjížděcí selfie kamerkou.

Xiaomi Mi 9T se skvělou výbavou v redakci - první dojmy

Balení je poměrně štědré – v krabičce najdeme kromě samotného telefonu také ochranné skořepinové pouzdro černé barvy, které má měkký pogumovaný povrch a představuje možnost, jak zamezit nepříjemnému ulpívání otisků na lesklém povrchu smartphonu. Xiaomi Mi 9T to v tomto pouzdře rozhodně sluší a telefon v něm vypadá elegantně. V balení dále najdeme 18W adaptér a nabíjecí kabel typu USB-C/USB-A, čímž náš výčet končí.

Samotný telefon s rozměry 156,7 × 74,3 × 8,8 milimetrů pěkně padne do dlaně a dobrému dojmu napomáhá rovněž hmotnost 191 gramů, která je vzhledem k velikosti zařízení tak akorát. Na pravé boční straně potom zaujme vypínací tlačítko, které je vyvedeno v červené barvě.

Nahoře pak nechybí 3,5mm audiokonektor, ale ani výsuvná selfie kamerka o rozlišení 20 megapixelů se světelností f/2.2. Ta se vysune během méně než jedné sekundy a lze s ní pořídit například panoramatické selfie, kdy telefon vyfotí několik snímků, které následně spojí dohromady. Xiaomi sice na výsuvný modul nezavěsilo betonový kvádr jako v případě OnePlus 7 Pro, i tak by však měla kamerka zvládnout až 300 tisíc vysunutí a zasunutí periskopu. V případě pádu se navíc dokáže automaticky zavřít a její otevření doprovází působivý efekt dvou modře svítících linek umístěných vedle samotného snímače fotoaparátu. Kromě Glacier modré je v prodeji také Carbon černá nebo červená varianta Flame.

Díky již zmíněnému umístění čelní kamerky nabídne displej 92% poměr ku tělu. Samotný AMOLED panel disponuje jemným Full HD+rozlišením a nabízí skvělé pozorovací úhly i vysokou svítivost 600 nitů. Neschází ani optická čtečka otisků prstů, jejíž plocha je dostatečně velká a reaguje bleskurychle. Potěší rovněž přítomnost ochranného skla Corning Gorilla Glass 5.

Xiaomi Mi 9T

Hlavní fotoaparát na zadní straně se chlubí trojicí snímačů. Hlavní 48megapixelový senzor využívá populární 4-in-1, a dokáže tak složit čtyři pixely do jednoho superpixelu, čímž vytvoří výsledný snímek o velikosti 12 megapixelů. Světelnost f/1.75 by se měla postarat o to, že telefon nebude mít problém ani v horších světelných podmínkách nebo tmě.

Pod hlavním snímačem se nachází ultraširokoúhlý senzor o rozlišení 13 megapixelů doplněný o 8megapixelový teleobjektiv. Zvláště první jmenovaný je extrémně užitečný v případech, kdy již nemůžete udělat krok dozadu, aby se vám vešel focený objekt do záběru. Fotoaparát pochopitelně disponuje pokročilou umělou inteligencí, díky které rozezná několik režimů a u selfie fotografií dokáže upravit šířku obličeje, velikost očí, délku řas i další parametry obličeje, což ocení zejména zástupkyně něžného pohlaví.

Xiaomi Mi 9T

Podporu umělé inteligence, ale i dalších funkcí zprostředkovává nový čipset Snapdragon 730 s taktem 2,2 GHz u dvojice jader Kryo 470 Gold a taktem 1,8 GHz u šesti jader Kryo 470 Silver. Xiaomi se rozhodlo vsadit na 6 GB operační paměti, jíž dělá společnost 64/128GB úložiště.

O výdrž se stará baterie o kapacitě 4 000 mAh, kterou lze nabít výkonem 18 W a bez větších problémů by měla zvládnout i dvoudenní výdrž. Cena nového Xiaomi Mi 9T startuje na 9 490 Kč za variantu se 64 GB a 10 490 Kč za verzi se 128 GB úložištěm.

Technické parametry Xiaomi Mi 9T 128+6 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce156,7 × 74,3 × 8,8 mm, 191 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,39" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 730, CPU: 2×2,2 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 616
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ne, LTE: 1 400 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2019, 10 490 Kč
Diskuze ke článku
Eledian
Ale jsou, treba ja nesnasim vyrez, prustrel atd. selfie nefotim a procesor silnejsi netreba narocne hry neprovozuji... Idelani telefon
Carda
Noc moc drahý nudlovitý telefon s malým displejem který se na ten můj nehrabe ničím :D
Martin
A ty vaše dojmy jsou kde?
Chylis
Přece lidí nejsou tak hloupý aby si pořídili tenhle telefon jen s výsuvnou selfie kamerou když mají za stejnou cenu mi9 ... Druhej nejvýkonnější android na trhu donedávna první ...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze