Kompaktní, ale přesto s 5,5 palci. To je právě představené LG Q7

19
Kompaktní, ale přesto s 5,5 palci. To je právě představené LG Q7
  • Jihokorejské LG představilo hned tři verze novinky Q7 lišící se především paměťmi
  • Základem je 5,5palcový displej s poměrem stran 18:9, díky němuž je smartphone příjemně velký a nijak těžký
  • Výkon obstarává 8jádrový procesor a pro vaše data je připravena až 64GB interní paměť

LG se dnes vytasilo se zajímavou novinkou střední třídy, která plynule naváže na loňské Q6. Nové LG Q7 má představovat řešení pro všechny zájemce o moderní telefon s protáhlým displejem, ale současně rozumně nastavenou cenou. Novinka vsadila na oblé tvary a většinu čelní strany zabírá displej s úhlopříčkou 5,5 palců, který je však protáhlý s poměrem stran 18:9. Výsledkem jsou na dnešní dobu velmi příjemné rozměry celého zařízení. Příjemně překvapí především šířka pod hranicí 70 milimetrů. Ano, nejde o vyloženě malý smartphone, ale do ruky padne dobře, o tom vůbec nepochybujeme. Dlužíme vám ještě rozlišení displeje, které činí 2 160 × 1 080 pixelů.

LG Q7

Pod kapotu LG nastěhovalo osmijádrový procesor, 4GB operační paměť a 64GB interní úložiště. Tato sestava platí pro variantu LG Q7+. Standardní verze bez přídomku a varianta α (alfa) budou mít 3GB RAM a 32GB úložiště. Všechny tři varianty si pak poradí s až 2TB paměťovou kartou. Samozřejmostí je nasazení Androidu 8.0 Oreo, který si snadno zabezpečíte například čtečkou otisků prstů, která má své místo na zádech telefonu.

Vrcholný model s přídomkem Plus dostane do vínku 16megapixelový fotoaparát na zadní straně. Čelní kamerka získá 8megapixelové rozlišení, případě 5megapixelové, pokud budete chtít širokoúhlý záběr. Klasické LG Q7 bude mít čelní kamerku shodnou, ale na zadní straně rozlišení klesne na 13 megapixelů. A konečně varianta α (alfa) nabídne rovněž 13megapixelový hlavní fotoaparát a na čelní straně již výhradně 5megapixelovou širokoúhlou kamerku.

LG Q7

V další výbavě figuruje podpora LTE, starší Bluetooth 4.2 a chválíme za nasazení USB-C. Počítat můžete s přítomností FM rádia. Výrobce se vytasil také se zvýšenou odolností s certifikací IP68. Pouze nejvyšší varianta Plus pak oslní převodníkem Hi-Fi Quad DAC.

Řada LG Q7 se na klíčové evropské trhy dostane v průběhu června. Cena prozatím oznámena nebyla, avšak známe barevné varianty. Vybírat budete moci z černé, modré a fialové. Výjimku bude tvořit jen verze α (alfa), která bude k dispozici výhradně v modrém odstínu.

LG Q7

Rozměry143,8 × 69,3 × 8,4 mm, 145 g
DisplejTFT IPS, 5,5" (2 160 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, 30 FPS
Procesor4×1,8 GHz + 4×1,5 GHz
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 32 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
Martin
Pokud jde o technologie na poli audia, tak se může LG Q7 pochlubit hned dvěma prvenstvími – ve své cenové kategorii má poprvé 3D zvuk DTS:X, vytvářející 7.1 zvuk pro poslech přes sluchátka Tohle platí pro všechny Qčka a Quad DAC bude mít jen ta vyšší verze.
PavelD
Skvele, nema to vykousnuty display.
Blue Sun
Blue Sun
Sympatické rozměry, výbava na první pohled taky (pokud to nezabijí nějakým šmejdským procesorem). Bohužel se nikde nepíše o 3,5 mm jacku. Nakonec asi rozhodne cena, ale tohle by mohl být vážný kandidát na můj příští telefon, vzhledem k rozměrům.
ketus
Bude to mi procesor mediatek helio P10, škoda krasny mobil vše mi vyhovuje, ale zabili to procesorem.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze