Konec hledání zaparkovaného vozu! Google Asistent si zapamatuje, kde jste zaparkovali

Konec hledání zaparkovaného vozu! Google Asistent si zapamatuje, kde jste zaparkovali
  • Google určí místo zaparkování pomocí historie polohy uživatele
  • Druhou možností je dát Google Asistentovi příkaz, aby si polohu zapamatoval

Chytrý asistent od Googlu bude nově pomáhat zapomnětlivým řidičům, kteří mají problémy najít cestu zpět k zaparkovanému automobilu. Způsobů, jak Google Asistent zaznamená, kde se automobil nachází, je přitom hned několik a samotná funkce není tak úplnou novinkou, neboť ji Google představil již v roce 2014. Po chvíli ji ovšem zase odstranil a možnost automatického vyhledání zaparkovaného automobilu nyní zažívá svůj comeback.

K rozpoznání místa, kde se zaparkovaný automobil nachází, asistent využívá primárně historii polohy, tedy míst, která uživatel navštíví. Z toho si následně dokáže odvodit, kde došlo k zaparkování vozu. Ne vždy se však musí jednat o zcela spolehlivou metodu, přestože ve většině případů funguje a uživatelům ulehčí hledání zaparkovaného automobilu.

Přesnost uložené polohy zaparkovaného vozu se pochopitelně rapidně zvýší, pokud uživatel manuálně uloží polohu, a to například povelem „OK Google“ s příkazem, aby si asistent polohu automobilu zapamatoval. Kde má tato nová funkcionalita zatím mezery a na čem mohou vývojáři zapracovat do budoucna, je schopnost Googlu rozpoznat místo zaparkování při odpojení smartphonu od aplikace Android Auto nebo Bluetooth připojení k automobilu. Této funkce se snad dočkáme v budoucí aktualizaci.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Android Auto

Google Play (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze