Moto Z Play: první dojmy z modulárního krasavce (video a fotogalerie)

Včerejší série tiskovek nám skončila Lenovem, které představilo pár opravdu zajímavých přístrojů. My se nyní podíváme na jediný telefon celé konference. Tím je pohledné Moto Z Play, o kterém se již delší dobu spekulovalo. Konstrukcí se silně podobá dospělému Moto Z, displej má 5,5" a hlavně i tato levnější varianta nabídne možnost rozšíření pomocí Motomodů.

Telefon jako by z oka vypadl dražšímu Moto Z, které již známe. Stejná konstrukce, tvary i rozvržení tlačítek. Jen nám Moto Z Play trochu ztloustlo v pase, konkrétně na stále krásných 7 mm, a na zádech nalezneme sklo namísto kovu. My upřímně zvýšení tloušťky vidíme rádi. Telefon se v ruce drží stále výborně, skvěle vypadá a navíc se díky přidaným milimetrům vešel do těla i 3,5mm jack konektor pro sluchátka, který najdeme hned vedle USB-C pro nabíjení. Moto Z Play vám tak může nabídnout něco, co vlajkové lodi chybí. Pokud se vám tedy líbil vzhled Moto Z, ale nechtěli jste se vzdát jacku, nyní je tu telefon pro vás.

Lenovo Moto Z Play – IFA 2016

Ani za své specifikace se nové Moto nemusí stydět. Full HD displej má 5,5 pace a pod kapotou tepe nový Snapdragon 625, který se svým výkonem zařadí, jak už číselné označení napovídá, mezi Snapdragon 617 a 652. Nicméně za cenu 13 500 korun bychom spíše ocenili zmíněný Snapdragon 652. Procesoru sekundují 3 GB RAM a interní úložiště se zastavilo na 32 GB. Telefon běhal díky tomuto hardwaru velmi plynule a o žádném sekání či zpomalování nemůže být řeč. Dokonce i čtečka otisků prstů, kterou jsme viděli v akci, je velice rychlá a zdá se být i spolehlivá.

Moto se opravdu výborně drží v ruce a i přes sklo máte v úchopu poměrně jistotu. Za to vděčíme hlavně zmiňovanému nárůstu tloušťky, díky níž se do telefonu vešla baterie o kapacitě 3 510 mAh. To je skutečně slušná porce energie a Lenovo slibuje až 50 hodin provozu na jedno nabití. Taková hodnota zní slibně a my se už těšíme, až si vše pravdivost ověříme v našem redakčním testu. Nad baterií má své místo na zádech samozřejmě i hlavní fotoaparát. Ten má 16 Mpx a laserové ostření, na optickou stabilizaci se bohužel už nedostalo. Za to stále vystupuje čočka fotoaparátu poměrně výrazně z konstrukce. Schopnosti fotoaparátu můžete však nadále rozšiřovat díky proklamované modularitě.

Hlavní speciálních módů je kryt Motomod Hasselblad, který se jednoduše nacvakne magneticky na piny telefonu a přidá tak až desetinásobný optický zoom. Najednou vypadá fotoaparát ještě výrazně lákavěji. Na vyzkoušení byly však i všechny již ukázané mody, jako jsou třeba přídavné stereo reproduktory (z vlastní zkušenosti můžeme potvrdit, že jsou opravdu velmi hlasité), kryt s větší baterií nebo jen různé tenké dřevěné či kožené kryty po větší přizpůsobení telefonu. Žádné kryty nepůsobily vyloženě levně a třeba takové dřevěně se nám moc líbily. Motu slušely a navíc se i zařízení příjemněji drželo v ruce.

Moto Z Play zavítá na evropské trhy někdy v září za cenu 13 500 korun a představený kryt s optickým zoomem vás vyjde na celých 8 tisíc korun. Přesto v nás Moto Z Play zanechalo skutečně pozitivní dojmy a už se nemůžeme dočkat, až jej podrobíme důkladnému testování v naší recenzi.

Technické parametry Lenovo Moto Z Play

Kompletní specifikace
Konstrukce156,4 × 76,4 × 7 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 4 096 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 625 MSM8953, , GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 510 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:52 hodin
DostupnostQ4 2016, 13 500 Kč
Diskuze ke článku
Luboš
No že by to byla úplná nádhera se říct nedá, jen další hloupá placka,boha kam to spěje dokud si budeme kupovat,tyhle šmejdy tak se hezkých a vybavených telefonů nedočkáme. Kde jsou časy Motorol v70 ,V3, V300,Star tacu,timeportu, to byly krásné telefony, dnes dělají výrobci příšery typu i6,S7,LGV10 a jiné. Slovo vzhled se stalo (sprostým) slovem,(vlajková loď) se myslí předraženej krám od shnilého jablka.
Hexagon
Dizajn otrasny,najma biela verzia ked naplno ohuria tie ramy okolo,za 500€ ci kolko to vobec nie je. Ach,kam sme sa to dostali ked za 400€ vyssie je len stredna trieda.
Michal
Bohužel troku předražený a jediným čím vyniká je částečná modularita. Huawei Nova Plus téměř totožná a je o 1500 levnější.
Yegor
Krasavec? Tahle ohavnost?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze