Motorola Moto G7 je stěžejní model. Podívejte se na naše dojmy z Brazílie

9
Motorola Moto G7 je stěžejní model. Podívejte se na naše dojmy z Brazílie
  • Oba modely G7 mají 3 000mAh baterii, USB-C a Turbo nabíjení
  • G7 Plus pohání procesor Snapdragon 636 (632 u G7)
  • Všechny čtyři nové Moto G7 mají na palubě Android 9 ve skoro čisté podobě
  • Cena Motoroly Moto G7 je 6 499 Kč, v případě nejlepší Moto G7 Plus pak 7 699 Kč

Řada Moto G je pro Motorolu, potažmo Lenovo, tou nejdůležitější. První Moto G byla představena už před 6 lety, kdy ještě Motorola patřila Googlu, a nyní tu máme již sedmou generaci. Motorola opět přispěchala kromě standardní verze Moto G7 i s dražší a výbavou lepší verzí Moto G7 Plus. Představila ale také levný model Moto G7 Play a variantu s velkou baterií Moto G7 Power. O těch si můžete přečíst v našem druhém článku.

Motorola Moto G7 bere střední třídu útokem – první pohled

Motorola chce s řadou Moto G7 opět přinést zajímavé funkce do střední třídy s dostupnou cenovkou. A vypadá, že se jí to povedlo. Toto jsou novinky, které jsme si dnes mohli v Brazílii vyzkoušet.

Design ve stopách předchůdců a s výřezem

Obě verze (standardní a Plus) jsou designově totožné. Motorola opět přišla se svým typickým oblým designem a vystouplým modulem fotoaparátu na zadní skleněné straně. Telefony dobře vypadají a velmi příjemně se díky oblým tvarům drží. Kromě černé (G7) nebo temně modré (G7 Plus) se mi líbila hlavně bílá verze (u G7) a velmi zajímavě vypadá i červená G7 Plus. To bude pro mnohé ženy ideální společník.

Motorola Moto G7 Plus

Oceňuji kompaktní rámečky a poměrně malou bradu, která elegantně nese logo výrobce. Výřez u 6,2palcového displeje se podařilo minimalizovat pouze na oblast kolem kamerky, která má u G7 Plus 12 Mpx a umí natáčet dokonce 4K video! U G7 je to pak 8 Mpx.

Samotný displej lze také pochválit. Nejde o AMOLED a nemá tak syté barvy, i přesto nabídne ambientní režim kdy po mávnutí ruky nad senzory nad displejem telefon krátce zobrazí čas a notifikace. Full HD+ rozlišení znamená jemnost přes 400 PPI, což je více než dostatečné. Telefon má kovový rám a skleněná záda, chybí mu ale bohužel voděodolnost. Má pouze nano vrstvu odpuzující vodu.

Motorola Moto G7

Hlavní rozdíly mezi Moto G7 a G7 Plus:

  • Lepší fotoaparát u Moto G7 Plus
  • Stereo reproduktory s vyšší kvalitou a Dolby Audio u G7 Plus
  • Rychlejší nabíjení s až 25 W u G7 Plus
  • Lepší procesor Snapdragon 636 u G7 Plus

Fotoaparát překvapí

Velkým tahákem nové řady G7 bude fotoaparát, a to zejména u verze G7 Plus, která mě v praxi mile překvapila. Duální fotoaparát nabídne 16Mpx rozlišení, velmi dobrou světelnost f/1.7 a dokonce i optickou stabilizaci, což v této třídě není vůbec obvyklé. Natáčí také 4K videa a přímo do prostředí Motorola integrovala i Google Lens. Motorola navíc velmi dobře zvládla postprocessing a snímky jsou detailní a povedené, pouze za zhoršených světelných podmínek už kvalita klesá, ale stále fotí slušně.

Druhý fotoaparát slouží pouze pro získání hloubky ostrosti a má 5Mpx rozlišení, a to u obou modelů. Portrétové fotky s rozmazaným pozadím tedy nebudou problém. V případě G7 má pak fotoaparát 12Mpx rozlišení, o něco horší světelnost a postrádá optickou stabilizaci. Ve fotoaparátu je také plno chytrých funkcí, včetně slow-motion videa, time-lapse nebo super zoomu a dalších speciálních režimů.

Turbo nabíjení a slušná výbava

Oba telefony mají 3 000mAh akumulátor, USB-C a Turbo nabíjení, přičemž G7 Plus podporuje výkon až 25 W a poskytuje kompatibilitu s Qualcomm Quick Charge 4. Za 15 minut nabíjení podle Motoroly dostanete 12 hodin provozu navíc, což zní velmi slibně. Rychlou nabíječku dostanete dokonce v balení. Zde by se Apple mohl učit. U G7 je nabíjení podporováno až do výkonu 15 W. Bezdrátové nabíjení u obou novinek ale bohužel chybí.

Motorola Moto G7

G7 Plus pohání Snapdragon 636 (632 u G7), má 4GB RAM a štědrou porci 64 GB vnitřní paměti, samozřejmě rozšiřitelnou paměťovými kartami. Vyzdvihnout musím fakt, že i pokud si koupíte Dual SIM verzi a vložíte dvě SIM karty, vždy bude k dispozici i místo pro microSD kartu. Nechybí NFC, u vyššího modelu i Bluetooth 5.0 a přítomno je také FM rádio.

Nejnovější Android s vychytávkami uvnitř

Všechny čtyři nové Moto G7 mají na palubě Android 9 ve skoro čisté podobě, přesto nejde o Android One telefony. Prostředí je jednoduché a velmi rychlé. Optimalizace je příkladná. Telefon používám už celý den a velmi jsem si zvykl na nové ovládání gesty pomocí jednoho tlačítka, kterým lze nahradit klasickou trojici tlačítek známých v Androidu roky.

A nebyla by to Motorola, aby nepřidala spoustu užitečných funkcí, které jsou všechny sdruženy v jedné nabídce. Nejvíc se mi líbí rychlé zapnutí fotoaparátu nebo baterky pouhým gestem ruky.

Motorola dnes představila hned čtveřici novinek

Za pár dní na trhu za dobrou cenu

Cena Motoroly Moto G7 je 6 499 Kč, v případě nejlepší Moto G7 Plus pak 7 699 Kč. Oba telefony budou v Česku dostupné zhruba v polovině února a dle mého názoru připravila Motorola skutečně zajímavé přístroje. Dobře vypadají, mají vzhledem k ceně velmi slušnou výbavu, potěší kvalitním displejem i fotoaparátem a ocenit musím také svižně fungující Android 9 s mnoha přidanými funkcemi od Motoroly. Zejména čínská konkurence je ale v tomto segmentu tvrdá a uvidíme, jak se Motorolám Moto G7 povede. Našlápnuto mají dobře.

Technické parametry Motorola Moto G7

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 75,3 × 8 mm, 172 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 270 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 632, CPU: 8×1,8 GHz, GPU: Adreno 506
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ2 2019, 6 499 Kč

Technické parametry Motorola Moto G7 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 75,3 × 8,3 mm, 176 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,2" (2 270 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 636, CPU: 8×1,8 GHz, GPU: Adreno 509
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:18 hodin
Dostupnostúnor 2019, 7 699 Kč
Diskuze ke článku
XYZ
Tak tohle ani omylem. Lenovo-rolla evidentně nepochopila, že uživatelé zkousnou notch, pokud za to dostanou tenké rámečky. Ne tlusté rámy, vystouplý mega fotomodul a kapkovitý výřez. Celkově je design hnusný, má to malou baterku (G7 Power sice má 5000 mAh, ale jen HD displej). Hardware jakž takž, ale Snapdragon 636 za 7,7 tisíce už taky není hitparáda. A především je tu tragická úroveň softwaru od Lenovo s neexistující podporou.
Red
Postižené displeje nebrat!
PavlosPM
Pěkné kousky. :-)
lendelos
mam moto g5 plus a je to spickovy telefon, software perfektny, mam ho takmer 2 roky, vobec nespomaluje, fotak super, 100x mi padol, x krat sa cely potopil a stale bezi bez problemov...
Tie gesta, hlavne blesk vyuzivam stale, pre toto uz nechcem iny mobil, malo to pre mna len 2 minusy, slabsi 1 reproduktor, tu to uz ale vyriesili a druha - baterka 3000mAh... nabijanie kazdy den by mi nevadilo, ale ked ten telefon vyuzivam fakt aktivne, tak este mi vydrzi do 20tej ked koncim v praci ale uz neostane stava aby som s nim este mohol ist von bez dobitia... tento telefon by som bral hned ale 3000mAh je malo!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze