Motorola One Zoom cílí na opravdové nadšence do fotografie

16
Motorola One Zoom cílí na opravdové nadšence do fotografie
  • Technologie Quad Pixel používá 48Mpx snímač k vytváření 12Mpx fotek
  • Dále je telefon vybaven dvojitou optickou stabilizací
  • Širokoúhlá kamera má 117° záběr, zoom kamera přibližuje trojnásobně bez ztráty kvality
  • V ČR bude smartphone k dispozici od 6. září za doporučenou cenu 10 999 Kč

Fotoaparát se pomalu stává jednou z nejdůležitějších složek mobilního telefonu. Pryč jsou doby, kdy si vystačily jen s jednou čočkou a jedním snímačem. Nyní je povinností skoro každého výrobce předvést fotomobil s velkým F.

Ten od Motoroly se jmenuje Moto One Zoom a jak napovídá název, nabízí možnosti přibližování scény. Ale pěkně popořadě. Základem je 48Mpx snímač, který ale poskytuje „pouze“ 12megapixelové snímky. To proto, že spojuje čtyři pixely do jednoho velkého, který je lépe schopen pojmout světlo. To se hodí zejména v situacích, kdy je světla nedostatek. Stejný přístup používá i přední kamera s rozlišením 25 megapixelů. Ke kvalitnímu fotografování v nepříznivých světelných podmínkách pomáhá i dvojitá optická stabilizace obrazu.

Motorola One Zoom

Dále fotoaparát umí zoom. Nejedná se o digitální, jaký předvádějí obyčejné telefony, u tohoto nedojde ke ztrátě kvality. I zde vám pomáhá optická stabilizace udržet snímaný objekt přesně tam, kde jej potřebujete. Další aparát se stará o pořizování širokoúhlých fotografií. Ty mají úhel záběru 117 °. Mezi dalšími schopnostmi fotoaparátů najdeme vylepšení nočních snímků pomocí umělé inteligence a snadnější sdílení fotografií.

Motorola One Zoom

Co se zbytku telefonu týče, za zmínku stojí 6,4 palce velký OLED displej s integrovanou čtečkou otisků prstů, Snapdragon 675, 4 GB RAM nebo 128 GB vnitřní paměti s možností rozšíření o paměťové karty. O přísun energie se postará baterie s kapacitou 4 000 mAh, 18W nabíječka je součástí balení.

Motorola One Zoom bude v České republice k dispozici od 6. září za doporučenou cenu 10 999 Kč.

Technické parametry Motorola One Zoom

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 75 × 8,8 mm, 190 g, konstrukce: klasická
DisplejOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostzáří 2019, 10 990 Kč
Diskuze ke článku
Nick Cave
tak tohle je docela bomba od Motoroly :-)
Nik
To ze neco nejak funguje neznamena ze to nemuze fungovat lip. Koukam ze ste to oba pochopili :D Spis vidim ze "mam doma telefon se 4GB RAM a nic vic nikdo nepotrebuje".

Ano desitky aplikaci. Rocnou extrem. Bohuzel realita je takova ze to staci na par nejpouzvanejsich aplikaci. Tak aby se drzely v pameti. Fakt nepotrebuju porad refreshovat :) Coz moc nedoda na plynosti ani na baterce, zejo.
Se divim proc vyrobci rovnou nenechaji i u highendu 2GB RAM. Vzdyt kazdemu staci mit aktivni max 2-3 aplikace. A stejne je pak rucne zaviraji...aby jim jim to prece nezralo baterku voe prece :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze