Zadání: kompletně neomezený tarif, včetně datového limitu. Kde vyjde nejlevněji?

Srovnání u tuzemských operátorů
11
Zadání: kompletně neomezený tarif, včetně datového limitu. Kde vyjde nejlevněji?
Fotografie: pixabay.com
  • T-Mobile, O2 i Vodafone nabízí kompletně neomezené tarify
  • S cenou startují na částkách převyšujících 1 300 Kč
  • V kombinaci s dalšími službami lze ušetřit i několik stokorun

S příchodem neomezených tarifů se nabídka našich operátorů „rozhvězdičkovala“. V ceníku tak vidíme jednu hvězdičku za druhou, která odkazuje na další a další podmínky. My jsme se rozhodli, že se nabídkou tuzemských operátorů probereme opravdu důkladně a vyselektujeme opravdové zlato, tedy neomezený tarif, který nemá omezení počtu provolaných minut, odeslaných SMS zpráv a dat, u nichž se neomezuje rychlost ani přenesená data.

T-Mobile

Pokud chcete to nejlepší od T-Mobile, musíte zvolit tarif Neomezeně 4XL. Ano, Neomezeně XL už nestačí, musíte si hlídat i číslo, které přídomku XL předchází, v tomto případě číslici 4. Za 1 340 Kč získáte neomezené volání, neomezené SMS zprávy, datový limit bez omezení (i rychlosti). Lze nějakým způsobem ušetřit? Pokud opomeneme různé retenční nabídky, nabízí se sleva v rámci služby Magenta 1, kdy lze kombinací několika služeb ušetřit za všechny (nad 399 Kč) až 25 %. Pokud byste 5 a více služeb nakombinovali, tarif vyjde na 1 005 Kč. Jako bonus získáte k tarifu Neomezeně 4XL i 1 000 minut na volání do zahraničí.

O2

Stejně jako T-Mobile má svůj neomezený tarif i O2, konkrétně jde o tarif NEO+ Platinový za 1 349 Kč. Lze jej získat se slevou? Ano, v balíčku služeb. O2 na stránkách uvádí, že kupříkladu při kombinaci 2× NEO+ Platinový + O2 TV Modrá vyjde jeden tarif O2 NEO+ Platinový na 1 100 Kč. Ušetřit mohou i majitelé účtu v Air Bank, a to celých 300 Kč. Stačí, pokud platíte vyúčtování z účtu Air Bank, na který vám měsíčně chodí alespoň 10 000 Kč a zároveň si platíte služby u O2 v minimální výši 600 Kč za měsíc. Pak v balíčku služeb stojí 1 100 Kč, případně 800 Kč v balíčku služeb + s účtem u Air Bank. Jako bonus získáte k tarifu NEO+ Platinový i 300 minut na volání do zahraničí, což je ale zároveň nejméně ze všech tří operátorů.

Vodafone

I Vodafone má kompletně neomezený tarif, který nese označení Premium 5G a stojí 1 307 Kč, takže je základu nejlevnější. Pokud chcete ušetřit, nabízí se možnost kombinace s Pevným internetem od Vodafonu, kdy se cena tarifu sníží na 1 085 Kč. Jako bonus získáte k tarifu Premium 5G i 1 000 minut na volání do zahraničí do vybraných zemí, Vodafone rovněž nabízí nejlevnější MMS zprávy, které nejsou zahrnuty v ceně žádného z dnes srovnávaných tarifů.

T-Mobile O2 Vodafone
Název tarifu Neomezeně 4XL NEO+ Platinový Premium 5G
Cena v základu 1 340 Kč 1 349 Kč 1 307 Kč
Nejnižší možná cena 1 005 Kč (Magenta 1) 800 Kč (balíček + účet u Air Bank) 1 085 Kč (s Pevným internetem)
Data dostupná v EU 60 GB 70 GB 59 GB (81 GB *)
Cena MMS 4,90 Kč 5,60 Kč 4,54 Kč
Benefity tarifu navíc 1 000 minut do zahraničí, Magenta TV mini 300 minut do zahraničí 1 000 minut do zahraničí

* v rámci speciální akce platné do 14. 05. 2024 je u tarifů s neomezenými daty v současnosti možné v zahraničí (Zóna 1) bezplatně vyčerpat až 81 GB dat

Zhodnocení: stále drahé

Ceny kompletně neomezených tarifů jsou vše, jen ne nízké. Ušetřit lze výrazně v momentě, kdy se rozhodnete pro tarif, který sice nabídne neomezená data, ale omezení rychlosti, to ovšem nebylo zadáním dnešního článku. Pokud chcete platit co nejméně v základu, vyplatí se tarif od Vodafonu. Jestli chcete dosáhnout co nejnižší ceny za neomezený tarif a máte účet u Air Bank, vyplatí se O2 při kombinaci s balíčkem služeb, kdy jeden účastník zaplatí za tarif 800 Kč (1 100 - 300 Kč za účet u Air Bank), druhý pak 1 100 Kč a ještě je nutné počítat s investicí do O2 TV Modrá.

Modrý operátor naopak prohrává, co se volných minut pro mezinárodní volání týká – oproti T-Mobile a Vodafone nabízí méně než třetinu limitu. Nakoukli jsme i na polský trh. Kupříkladu T-Mobile tam poskytuje kompletně neomezený tarif za 90 zlotých (528 Kč). Pokud se navíc uvážete na 24 měsíců, prvních 7 měsíců za tento tarif nezaplatíte ani korunu. Vodafone v Itálii má neomezený tarif za 9,99 eur (255 Kč) při splnění pár podmínek (přechod od jiného operátora, platba skrze kartu) a závazku na 24 měsíců.

Diskuze ke článku
Jaroslav Hronek
Jaroslav Hronek
Naposledy upraveno: 24. 3. 21:55
Ať už jdou, všichni tři, s takovou cenou do pr....!
Pc Wifi
Pc Wifi
No a co cesta odchazejici ovecky...na retencim davaji letitym oveckam velmi radi slevy... ja sem se jeden den zabejcil ( kdy sem u TM pres 20 let a nejaka dalsi cisla do 10 let cca. ) a chtel odnest vsechny sluzby pryc a vzeslo z toho : sleva na mobilni tarify ze 30 na 50%, sleva na internety at pres LTE nebo VDSL ze 30 na 50%, sleva na TM TV ze 30 na 40%. A tak jak kdysi delali bububu sleva plati jen na aktualni tarif, to uz taky neni pravda, muzu vzit vyssi tarif a sleva se na nej prenese take. Obecne slevy umi operatori sypat z rukavu docela bez problemu... lepsi ovecka co plati pulku nez aby neplatila nic, nedejboze aby platila neco konkurenci. Operatori si to ale delaj tezsi sami, vymejslet kvanta tarifu, pro duchny, pro skolaky, me to prijde jako uplna pakarna. Najit cloveka co ma skutecne osobni tarif a ne pres firmu, to uz je taky celkem slozity...
10mbps + FLAT za 499 je nesmysl...to je prave to ze tohle lidi nechteji, toto by mel byt uplny zaklad za max 299 penez. Konkurencni prostedi tu proste prirozene moc nefunguje, nikdo nechce udelat ten pomyslny krok... jen jednou se to stalo a to kdyz O2 zavedlo FLAT pod 8 stovek, od te doby se uz svet tolik neotrasl...
Milan Kautský
Milan Kautský
Pěkný den,
omlouvám se ale máte tam dvě chybí u části Vodafone: Jako bonus získáte k tarifu Premium 5G i 300 minut na volání do zahraničí (má být 1000 minut) + Vodafone nyní u všech neomezených tarifů dává v EU 81 GB dat bez rozdílu
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Naposledy upraveno: 24. 3. 22:37
Přitom by každý ocenil neomezená data, rychlost 10mbps s cenou 499kč bez FUP. Volání a SMS není úplně třeba takže..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze