Některým iPhonům X nefunguje Face ID. Problém může být v zadním fotoaparátu

19
Některým iPhonům X nefunguje Face ID. Problém může být v zadním fotoaparátu
  • Nefunkční Face ID na iPhonu X může vést až k výměně zařízení
  • Na vině však paradoxně může být závada zadního teleobjektivu

Problémy se nevyhýbají žádným telefonům, ty nejdražší nevýjimaje. Aktuálně si někteří uživatelé iPhonu X stěžují, že jim přestala fungovat klíčová vymoženost zvaná Face ID. Jde o pokročilé zabezpečení telefonu, které rozpozná struktury vašeho obličeje a na tomto základě dojde k odemčení zařízení. Apple aktuálně rozeslal do svých servisů aktualizované podmínky, které oznamují, jak při těchto obtížích postupovat.

Paradoxně může za vším být poškození zadního teleobjektivu. Servisům se tak nejprve doporučuje provést diagnostický test zadních fotoaparátů, kterým se případná obtíž potvrdí, nebo vyvrátí. Čelní kamerka má být dle dostupných informací propojena právě s teleobjektivem a pokud u něj nastane jakýkoliv problém, může dojít k výpadkům funkce Face ID. Ve výsledku by tak měla stačit oprava zadního teleobjektivu a Face ID bude opět fungovat. V opačném případě je již doporučena výměna iPhonu X za nový kus bez závad.

Apple iPhone X

Rozměry143,6 × 70,9 × 7,7 mm, 174 g
DisplejPOLED, 5,8" (2 436 × 1 125 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorApple A11,
PaměťRAM: 3 GB, úložiště: 64 GB / 256 GBne
Akumulátor2 716 mAh, doba nabíjení: 2:39 hodin

Zdroj: 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Není zde diskuze o kusu starém 5 Let,ale o IPhone X!!!!Jistě ,všichni lžou,jakmile se někdo odváží kritizovat božský Apple,klasická reakce fanatické Iovce.
MarosV
Za tu astronomickou cenu musí být ten krám snad 100%,ne? Kdyby stál tak do 5 000Kč,tak snad by se nějaká porucha objevit mohla,ale zas tyto prachy by mělo být naprosto bezvadné. I když na druhou stranu,Číňan jak Číňan...
X
Spis by meli dat aktualizaci s opravou, kdy mam airpods pripojene a posloucham hudbu treba na inlinech a nahodou pri vypinani telefonu a strkani do kapsy udelam screenshot(power+volumeup) a pokud ho nedam ulozit nebo smazat, tak se to sekne a je cerna obrazovka, telefon jede dal, zamyka se, odemyka se, ale je stale cerny displej. Drzim dvojhmat pro vypnuti, soft reset nic nereaguje az po cca dvou minutach naskoci displej a na nem vsechny vyvolane akce bleskem za sebou se zobrazi. Dela to od posledni aktualizace. Nemyslim tu malou ted na 11.3.1 Dojebali ten iOS jak mohli, kde jsou ty stare casy, kdy nic nelagovalo.
Oskar
Mám iPhone X 2566gb, a po prechode z top androidov, ktoré som používal pár rokov, je to neskutočné sklamanie... seká, laguje, odomykanie nefunguje, aplikácie ako youtube, instagram, niekedy načitáva aj 5 minut, ale väčšinou je to tak 30-40 sekund kým sa načíta youtube a nabehnú videa na domovskej obrazovke, a to neprehanam. Pri instagrame cakam posledný mesiac aj minutu kým z bielej obrazovky (alebo z obrazovky ktorá zobrazuje neaktualizovaný obsah) sa stane aktualizovaná s prispevkami. Veľmi dlho načitáva videa na youtube, twitch v porovnaní s mojími predošlými android telefonmi. V internete problém nieje, robí to na mobilných dátach 4g, aj na rôznych wifi pripojeniach. Je viac vecí, ktoré na tomto telefone nefungujú ani ako na telefone za 250€, a nie to už za tých 1400€, ktoré som za neho vysolil....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze