Německo zařadilo Huawei na seznam prověřených dodavatelů 5G technologií

5
Německo zařadilo Huawei na seznam prověřených dodavatelů 5G technologií
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Seznam schválených dodavatelů má být oficiálně zveřejněn ještě tento týden
  • Následky vyškrtnutí Huawei by se projevily na rychlosti a nákladech budování 5G infrastruktury

Agentura Reuters před chvílí informovala o nejnovějším rozhodnutí německé vlády, která zařadila společnost Huawei na seznam prověřených dodavatelů 5G technologií. Tuto informaci Reuters potvrdil přímo zdroj z řad zástupců vlády, který si přál zůstat v anonymitě.

Seznam schválených dodavatelů 5G sítí pro Německo má být přitom ještě tento týden oficiálně zveřejněn. Podle dostupných informací před vyškrtnutím společnosti Huawei ze seznamu varovali mimo jiné i telefonní operátoři. Následky takovéhoto rozhodnutí by se podle nich údajně projevily na rychlosti budování 5G sítí. Zároveň by také došlo k markantnímu navýšení celkových nákladů na infrastrukturu a její zprovoznění.

Diskuze ke článku
HUJAWEJ
TOP OF TOP těším se na nové 5G wow ! Třeba nám to premiér Babičkoj domluví, kdež má těch 30 persent… a budeme mít to 5G i rychlejš než matička RUSSIA, kecám, nebudeme... budou podluhy a soudy, a pak to zvadne, že ho má malýho, protože nepřišly dotáčka... čáááu
αΩ
Jednoduchá matika: cena + kvalita + množství + direct porty min. pro BND + lepší vztahy & přístup na PRC trh + nasrat US okupanty se vždycky hodí ;-) = suma sumárum pro Germána k NEZAPLACENÍ :-)

...obavy z PRC průmšpionáže příliš nemají, neb provázanost DE + CN je svêtově největší a to i investičně, tedy velkoČíňan zatím nemá důvod kopírovat valnou většinu, když z toho má přímý profit a to jak při použití, kde moc dobře ví, že stejné kvality/spopehlivosti/výdrže není chopen, tak v zisku.
Nik
Tak je jasny na koho germani musi setrit. A stejne uz nikoho nezajimaji takze proc resit nejakou bezpecnost, zejo...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze