Nová Motorola Moto Z4, to jsou osvědčené Moto Mods a 48Mpx fotoaparát

3
Nová Motorola Moto Z4, to jsou osvědčené Moto Mods a 48Mpx fotoaparát
  • Lákadlem bude 6,4 OLED displej s Full HD+ rozlišením
  • Výkon zajišťuje Snapdragon 675 a 4GB operační paměť
  • Dostalo se na USB-C a nechybí ani 3,5mm jack
  • Nové věci se telefon naučí skrze moduly Moto Mods

I v roce 2019 Motorola nadále ctí své rozšiřující moduly Moto Mods, které byly vyhrazeny řadě Moto Z a současně na dlouhá léta stanovily vzhled napříč portfóliem. Novinka vás proto po stránce vzhledu možná příliš nezaujme. Přesto se snaží držet se současnými trendy a nabídnout co možná největší displej. V prvé řadě tu máme 6,4palcový OLED panel s drobným výřezem v horní části. V něm je 25megapixelový fotoaparát pro selfies. Samotný displej má poměr stran 19:9 a zabírá přibližně 85 % čelní plochy. Letos se navíc přímo do displeje dostala čtečka otisků prstů. Ochranu celé čelní strany zajišťuje sklíčko Gorilla Glass 3.

Motorola Moto Z4

Výkonově telefon spadá do poctivé střední třídy. Snapdragon 675 je doplněn 4GB operační pamětí. Interní paměť pojme 128 GB dat a nechybí slot pro až 512GB paměťovou kartu. Připraveno je prostředí takřka čistého Androidu 9.0 Pie.

Motorola Moto Z4

Překvapením může být pouze jeden hlavní fotoaparát na zadní straně. Jde o 48megapixeový snímač, který využívá technologii Quad Bayer, a produkuje tak snímky ve výsledném rozlišení 12 megapixelů. Potěší světelnost f/1.7 a také přítomnost optické stabilizace obrazu. Záznam videa je umožněn standardně ve 4K rozlišení se 30 snímky za vteřinu.

Motorola Moto Z4

Dále můžeme vypíchnout například potažení speciální nano vrstvou, díky čemuž tělo Motoroly Moto Z4 odpuzuje vodu. Nemělo by ji vadit například nechtěné polití. Dostalo se na LTE, NFC a v podstatě i podporu 5G. Modem potřebný k připojení k sítím nejnovější generace připojíte právě skrze piny na zadní straně a doplněk Moto Mod. Místo toho však k telefonu můžete připojit externí reproduktor, sekundární baterii či projektor. Možností je spousta.

Zastavme se ještě u baterie, která má průměrnou kapacitu 3 600 mAh. Bezdrátové nabíjení chybí, zavděk je nutné vzít rychlejší drátové nabíjení o výkonu 15 W.

Nová Motorola Moto Z4 bude dostupná od příštího týdne na vybraných trzích v šedé a bílé variantě. Cena činí 499 dolarů, což je v přepočtu necelých 14 tisíc korun s daní. Uvidíme, jak bude cena nastavena v případě českého trhu. U Motorol vyšších řad je ale zpravidla o něco vyšší než u konkurence. Jistou kompenzací je však přístup k již zmíněným Moto Mods.

Technické parametry Motorola Moto Z4

Kompletní specifikace
Konstrukce158 × 75 × 7,4 mm, 165 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 675, CPU: 2×2 GHz + 6×1,7 GHz, GPU: Adreno 612
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor3 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2019, 13 900 Kč
Diskuze ke článku
Nick Cave
krásná Motorola :)
Martin
Tak jako každá,tahle značka se odlišuje a stejně jako Sony ci Asus na svůj styl šmrnc a originálitu, ne jako ty šroty z Koreje, nad nimiž se neustále ukáji místní tupelo a přenosene děcko htcJirka
Carda
I když to říkám nerad ale trochu uznávám to že nudloidní displej mají aspoň odůvodněný díky těm motomods ale ostatní k tomu důvod nemají a stejně to dělají a nakonec to vypadá tak jak to vypadá nerozeznatelný od sebe a hlavně ty co mají čtečky na zádech to je fail jak hovád :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze