Stanou se atraktivní Huawei Watch GT s cenovkou pod 6 tisíc novým trhákem?

2× aktualizováno
Stanou se atraktivní Huawei Watch GT s cenovkou pod 6 tisíc novým trhákem?
  • Nové hodinky od Huawei s voděodolností do 5 ATM se nazývají Watch GT
  • Nabídnou baterii s kapacitou 410 mAh, NFC i GPS, GLONASS, Beidou i Galileo
  • Slibovaná výdrž činí až 14 dní a počítá se s nasazením nejnovějšího procesoru Snapdragon Wear 3100

Aktualizováno 14. 10. 2018

Nejnovější únik chytrých hodinek Huawei Watch GT přichází ne zcela plánovaně od samotného výrobce pouhých několik dnů před předpokládaným ohlášením, které by mělo proběhnout 16. října v Londýně. Stránka, která byla společností Huawei zveřejněna a následně velmi rychle stažena, odhalila nové fotografie i specifikace hodinek. Před stažením stránky se naštěstí podařilo získat několik fotografií nových Huawei Watch GT, které na první pohled vypadají velmi pěkně.

Huawei Watch GT

Hodinky nabídnou klasický monitor tepu a také voděodolnost až do 5 atmosfér (50 metrů). Sympatické hmotnosti 46 gramů bylo dosaženo využitím ocelového pouzdra série 316L v kombinaci s keramikou. Displej bude mít speciální úpravu, která by měla zamezit šmouhám. Rovněž se potvrzuje, že budou hodinky poháněny proprietárním operačním systém od Huawei. Samozřejmostí bude sledování sportovních aktivit nebo kvality spánku. Potěší rovněž přítomnost GPS, GLONASS, Beidou i Galileo pro co nejlepší přesnost určení polohy.

Huawei Watch GT

Magnetická spodní strana zároveň představuje plochu pro nabíjení. Dobití baterie z 0 na 100 % by mělo zabrat necelé dvě hodinky. Huawei Watch GT budou nabízeny za cenu 200 euro (něco málo přes 5 tisíc korun).

Aktualizováno 9. 10. 2018

Nejnovější informace o chytrých hodinkách Huawei Watch GT naznačují, že čínský výrobce tentokrát nenasadí operační systém Wear OS. Namísto něj se v hodinkách objeví proprietární systém od Huawei, který by však měl nabízet veškeré dnes běžné funkce pro sledování zdraví či sportovních aktivit. Vlastní systém od Huawei v kombinaci se 420mAh baterií také zajistí solidní až 14denní výdrž na jedno nabití. Při aktivním využívání GPS se má výdrž zastavit na 20 hodinách.

Huawei Watch GT Sport
Huawei Watch GT Sport

Aktualizováno 3. 10. 2018

Chystané chytré hodinky od Huawei mají existovat hned ve dvou verzích. Jejich označení má znít Watch GT Classic a Watch GT Sport. AMOLED displej bude mít úhlopříčku 1,39 palce, ovšem prozatím není známé rozlišení. Uniká však další fotografie, na které si lze prohlédnout vcelku povedený vzhled hodinek.

Huawei Watch GT Classic
Huawei Watch GT Classic

Původní informace z 28. 8. 2018

Nové chytré hodinky od Huawei s možným názvem GT, nebo Fortuna unikají na internet díky serveru Slashleaks.com. Ten se odkazuje na FCC, na které je chronograf od Huawei označován jako model FTN-B19. Podle uniklých specifikací mají hodinky nabídnout baterii s kapacitou 410 mAh a přítomen má být rovněž NFC i GPS čip. O dostatečný přísun energie by se měl postarat 5W nabíjecí adaptér, který se připojí skrze USB-C konektor. Přítomnost GPS poukazuje na pokročilé možnosti měření sportovních aktivit a podpora NFC by zase mohla umožnit pohodlné platby přes Google Pay.

Huawei Watch GT / Fortuna
Zdroj: www.slashleaks.com

Podle reklamních materiálů, které Huawei unikly, by měly nové hodinky nabídnout výjimečně dlouhou výdrž baterie. Konkrétně se na materiálech píše až o 14 dnech, pokud budou zapnuty všechny funkce, ale displej bude svítit pouze během používání. Dále se uvádí výdrž až 7 dní, pokud bude displej zapnutý neustále. A nakonec je zmíněna až 20hodinová výdrž s nepřetržitě používaným GPS (např. při běhání na delší vzdálenosti takováto možnost přijde vhod). Vše nasvědčuje tomu, že bude v hodinkách použit nový procesor Snapdragon Wear 3100, který se postará o mnohonásobně lepší výdrž oproti jeho zastaralému předchůdci Wear 2100.

Huawei Watch GT / Fortuna
Zdroj: www.slashleaks.com

Pokud se Huawei podaří těmto slibům dostát, potěší nejen sportovce, ale i obyčejné uživatele. Fitness režim by měl dále nabídnout real-time koučování a podrobnou analýzu jednotlivých tréninků. Zároveň má být schopný dokázat rozlišit mezi širokým množstvím sportovních aktivit včetně běhu, ježdění na kole, plavání nebo šplhání. U nových hodinek se počítá s nasazením nejnovější verze Wear OS.

Diskuze ke článku
Jarin
Pod 6 tisic? No povíme si později.
skacelp
Nevím, jestli páni redaktoři ještě věří na Ježíška, když stále věří na nějaké úniky?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze