Nový král fotomobilů? Podívejte se, jak fotí a nahrává Samsung Galaxy S10+

21
Nový král fotomobilů? Podívejte se, jak fotí a nahrává Samsung Galaxy S10+
  • Noční režim Super Night Shot bude zpřístupněn až v brzké aktualizaci
  • Galaxy S10+ zvládá nahrávat 4K video při 60 FPS a nabídne pokročilou stabilizaci Super Steady
  • Ultraširokoúhlý fotoaparát s rozsahem 123 stupňů se chlubí korekcí zkreslení

Událost Galaxy Unpacked v San Franciscu nám ukázala kromě ohebného Galaxy Fold také nové modely vlajkové lodi S10. V redakci tak již takřka týden můžeme testovat variantu Galaxy S10+, která je nejvybavenější z trojlístku novinek, který je na českém trhu k dostání. Doposud jste se mohli podívat na naše první dojmy, ale také na unboxing obsahující první test nové ultrazvukové čtečky otisků prstů (která od té doby rovněž obdržela aktualizaci).

Velikou výhodou nového Samsungu je hned pětice fotoaparátů v poměru 3:2 – tři hlavní senzory na zadní straně a dvojice selfie kamerek. Na zadní straně nás zaujala zejména novinka v podobě ultraširokoúhlého senzoru s rozlišením 16 megapixelů a rozsahem 123 stupňů, který dokáže zabrat doopravdy velmi širokou oblast, což oceníte během focení stísněných prostor nebo ve chvílích, kdy již z nějakého důvodu nemůžete udělat krok dozadu. Telefon se navíc v režimu ultraširokoúhlého focení chlubí korekci zkreslení.

Režim umělé inteligence dokáže rozeznat až 30 různých druhů scén a podle toho automaticky upravit barvy. V praxi se projevuje tak, že při focení se v prostředí fotoaparátu objeví ikonka označující konkrétní režim (například focení scén s dětmi, zvířaty, jídlem apod.). Telefon vám rovněž pomůže s kompozicí objektů ve fotografii, kterou doporučí na základě analýzy 200 milionů obrázků. Pro milovníky sociálních sítí si Samsung přichystal integraci speciálního tlačítka, kterým lze ihned po vyfocení odeslat fotku na Instagram, a odpadá tak potřeba spouštět samostatnou aplikaci nebo z aplikace fotit.

Senzor o rozlišení 12 megapixelů disponuje optickou stabilizací a dvojnásobným optickým přiblížením. Dále zde máme „standardní“ širokoúhlý senzor, který je rovněž vybaven optickou stabilizací, duální clonou a rozsahem 77 stupňů.

Velikým lákadlem nových Galaxy S10 je však funkce s názvem Super Night Shot, která nabídne hned dva režimy nočního focení. Jeden při focení „z ruky“, který kombinuje 7 snímků, a další ze stativu, kdy zkombinuje až 17 snímků, a vyfocení snímku tak zabere přibližně půl minuty. Tento režim bohužel prozatím není k dispozici a bude dodán formou aktualizace několik dní před uvedením na trh, což se stane 8. března. Níže uvedené noční snímky tedy nereflektují výsledky z nočního režimu Super Night Shot a byly foceny v obyčejném režimu. Po aktualizaci vám přineseme další záběry a noční režim srovnáme s konkurenčními režimy, kterými se chlubí telefony Pixel či Huawei.

Tyto fotografie byly foceny standardním „denním“ režimem, poslední dva snímky byly pořízeny selfie kamerou.

Prohlédnout si můžete i testovací videa, která je možné natáčet až v rozlišení 4K při 60 FPS. Novinkou je také pokročilá stabilizace s názvem „Super Steady“, která kombinuje optickou stabilizaci se speciálním softwarem. Tato vylepšená stabilizace je dostupná při nahrávání videí ve Full HD rozlišení. Videa lze navíc natáčet až v HDR10+, takže si diváci užijí opravdu pěknou podívanou.

Samsung Galaxy S10+ testovací video 2160p 60 FPS interiér

Samsung Galaxy S10+ testovací video 2160p 30 FPS exteriér

Samsung Galaxy S10+ testovací video 2160p 30 FPS interiér

Od Samsungu máme potvrzeno, že před začátkem prodeje bude vydána aktualizace, která schopnosti fotoaparátu ještě vylepší, tyto výsledky tedy pokládejte za výstupy z ne zcela finálního softwaru a při uvedení do prodeje bychom se měli dočkat výsledků ještě lepších. Nyní se můžete podívat alespoň na to, co Galaxy S10+ zvládne v současnosti a podle našeho názoru se rozhodně není za co stydět.

Diskuze ke článku
Martin
Super Samsung dohnal LG a přidal k tomu Wide které je ale horší než u LG který má f/1.9.
Lukáš
Nepochybuji, že by králem nebyl. Ono se to pořád opakuje, pak vyjde další telefon, ten bude taky králem a nakonec je to tady samý král. Mě se u Samsungů líbí ta mechanická clona. Sice je to blbost, ale kdo jiný si může na telefonu opravdu přiclonit.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
Tak foti pekne, ale na ty videa se moc divat neda, jak to taha oci. Jako uprimne by me zajimalo, zda se da treba primo v aplikaci fotaku pridat motion blur nebo jak to dopadne, kdyz se to udela potom v postprocesingu. Jako to prvni video v 60FPS, na to se jeste divat da, ale tak co si budem nalhavat bez motion bluru by bylo potreba priejmensi 100FPS ..... 30FPS je naprosta tragedie, tak by me jen zajimalo, zda se to da zapnout primo v aplikaci. Protoze co se divam na videa z lumie 950xl, tak pri 30fps to nejaky motion blur taky ma ... u 60 asi ne, ale tam zas to neni takova tragedie jak u 30fps ..... proste jako pokud to neni nejak spatne nastavene, tak natacet videa na tom samsungu pri 30fps bude hodne necool;)
Mara Studna
Mara Studna
Redakci-právě jsem si přehrál video z ulice,naprosto kolabuje levý kanál a vůbec nepřehrává!!!!Jen v něm prská-pustte si ho!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze