Nový Samsung Galaxy M20 má obří baterii a velký displej

První dojmy
8
Nový Samsung Galaxy M20 má obří baterii a velký displej
  • Galaxy M20 se chlubí hlavně velkou baterií a hezkým displejem
  • Telefon se u nás právě začal prodávat přes oficiální obchod Samsung
  • Pomůže Samsungu znovu získat dobrou pozici v nižší střední třídě?

Samsung se snaží znovu získat silnou pozici v nižší střední třídě a pomoci mu má Galaxy M20. Ten má několik zajímavých aspektů, ale v jiných stále působí nepřesvědčivě. „M“ v názvu značí, že je určen mileniálům, zda je ale dovede zaujmout, je otázkou.

Samsung Galaxy M20 má obří baterii a slušnou cenu – první pohled

Na přední straně si všimnete velkého 6,3palcového displeje s drobným výřezem kapkovitého tvaru, kterému Samsung říká Infinity-V. Během práce příliš neruší a pro 8Mpx kameru stačí bohatě. Rámečky nejsou nijak výrazně malé, ale telefon působí moderně a slušně padne do ruky. Jedná se už však o opravdu velké zařízení, což nemusí vyhovovat každému. V této kategorii jistě potěší Full HD+ rozlišení.

Zklamáním může být zadní strana, která je z lesklého plastu a působí více než fádně. Jestli mileniálové berou telefon jako stylový doplněk, tímto je Samsung nepotěší. Navíc se záda rychle špiní. Nechybí také zabezpečení pomocí čtečky otisků prstů na zadní straně a telefon si poradí i s odemykáním obličejem (nečekejte přílišnou bezpečnost nebo spolehlivost).

Uvnitř je osmijádrový Exynos, 4 GB RAM a 64GB úložiště, prostě dostatečný základ. Prostředí bude běhat slušně, ale náročné aplikace a hry zařízení dají zabrat. Ohromnou výhodou je velká baterie o kapacitě 5 000 mAh, která se postará o opravdu dlouhou výdrž. Dobijete ji navíc pomocí USB-C, takže další bod pro Samsung. Nechybí ani NFC pro bezkontaktní placení nebo 3,5mm jack.

Na zadní straně je duální fotoaparát s rozlišením 13 a 5 Mpx. Sekundární snímač slouží zároveň pro širokoúhlé snímky, které však trpí výrazným efektem rybího oka. Ten lze částečně odstranit v editoru fotek.

Právě pro vás připravujeme recenzi, ve které si řekneme, zda je výkon dostatečný, jak telefon fotí a jak obstojí proti konkurenci, které je v této kategorii hojně. Telefon můžete pořídit za necelých 6 tisíc korun z oficiálního obchodu Samsung.

Technické parametry Samsung Galaxy M20

Kompletní specifikace
Konstrukce156 × 75 × 8,8 mm, 183 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 6,3" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetSamsung Exynos 7 Octa, , GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor5 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:40 hodin
Dostupnostbřezen 2019, 5 999 Kč
Diskuze ke článku
fanast
Neprodává se ještě
briza
A navíc absolutně tragický fotoaparát.
beesee
Autor asi testoval nějakou speciální edici M20, protože M20 dle specifikací na různých webech (GSMarena, sammobile atd.) nemá ani NFC ani wifi standard AC...
Vyko Just
Vyko Just
Hlavně že se smáli výřezům Applu... ten se jim teď může na oplátku smát za ty brady

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze