Očekávaný Samsung Galaxy S23 FE v redakci. Co je v balení a jak vypadá?

14
Očekávaný Samsung Galaxy S23 FE v redakci. Co je v balení a jak vypadá?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Novinka působí robustním dojmem, je však větší a širší
  • Ergonomie je výrazně horší než u předchůdců
  • Zamrzí mezigeneračně větší rámečky kolem displeje
  • Prodejní balení je dle očekávání chudé

Před několika dny započal prodej nového Samsungu Galaxy S23 FE na českém trhu a my jsme očekávanou novinku přivítali i v redakci. Pro testovací účely máme k dispozici krémovou variantu, do jejíhož odstínu je zahalena samozřejmě jen zadní strana. Kromě samotného zařízení v prodejní krabičce vlastně skoro nic nenajdeme. Jsou zde pouze nezbytné manuály a USB kabel zakončený na obou stranách USB-C. V tomto ohledu tak okamžitě vzniká problém s chybějícím nabíjecím adaptérem. Nelze totiž použít jakýkoliv, ale s dodávaným kabelem jen takový, který má USB-C vstup.

V prvé řadě můžeme říci, že telefon působí neskutečně robustně a bytelně. V tomto ohledu bude za vším stát skleněná zadní strana a hliníkový rámeček. U krémové varianty se nemusíte obávat viditelných otisků prstů, což je rozhodně plus. Povedená jsou i boční tlačítka, která se jistě tisknou a mají příjemnou odezvu.

Po rozsvícení displeje vypluje na povrch to, co někteří čekali, případně mohli vidět i u jiných Samsungů z posledního roku. Jihokorejský výrobce nepříjemně zvětšuje rámečky kolem displeje. Ty zejména ve srovnání s Galaxy S21 FE bijí do očí a na mobilu za minimálně 17 tisíc korun působí skutečně nepatřičně. Je to skutečně škoda, neboť samotný AMOLED displej je dle očekávání kvalitní, disponuje 120 Hz a rovněž optickou čtečkou otisků prstů.

Porovnání rámečků kolem displeje se Samsungem Galaxy S21 FE

Prostředí telefonu je aktuální a připraven je nejen Android 14, ale rovněž nadstavba One UI 6.0, přičemž v tuto chvíli na telefonu svítí listopadové bezpečnostní záplaty. O plynulost se obávat nemusíte, avšak na hlubší hodnocení používáme telefon příliš krátce.

Samsung Galaxy S23 FE v redakci začínáme testovat. Pokud máte nějaké otázky, napište nám je do diskuze pod tímto článkem.

Samsung Galaxy S23 FE 256+8 GB

Rozměry158 × 76,5 × 8,1 mm, 209 g
DisplejAMOLED, 6,4" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2200, + ?×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh, doba nabíjení: 1:17 hodin
Diskuze ke článku
Damara226
Damara226
Za tyhle peníze exynos? To ať si nechají...
Lukas Klima
Lukas Klima
Tady je zbytečné se na cokoliv ptát. Vždyť se na tu mrchu podívejte 🤣 Tohle je za deset drahý a Samsung by si měl za tohle dát facku. Nebo radši dvě. S21FE je i dnes pořád dobrou volbou, o to lepší, když se Samsung nestydí dnes vydat takový divnofoun.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Můžu se zeptat, nezahřívá se při delším nahrávání 4 K videa? Hezký večer.
standa imlauf
standa imlauf
Škoda že není na výběr mezi Exynos a Snapdragon stejně jako to měla S20 FE

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze