Ohebné Tecno Phantom V Flip 5G láká kruhovým displejem. Představí se 22. září

2× aktualizováno
Ohebné Tecno Phantom V Flip 5G láká kruhovým displejem. Představí se 22. září
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Výkon má dodávat procesor MediaTek Dimensity 8050 a 8GB RAM
  • Venkovní displej bude spíše menší a obklopen dvěma fotoaparáty

Aktualizováno 8. 9. 2023

Další telefon s ohebným displejem a véčkovou konstrukcí se blíží. Skrze gsmarena.com byly zveřejněny informace, že 22. září proběhne tisková konference, na které bude novinka Tecno Phantom V Flip oficiálně odhalena.

Tecno Phantom V Flip

Aktualizováno 5. 9. 2023

Příchod nového ohebného telefonu Tecno Phantom V Flip 5G je zřejmě na spadnutí. V obchodě vopmart.com se totiž objevilo ochranné pouzdro, které do značné míry odhaluje a potvrzuje design chystaného mobilu. Opět vidíme kruhový venkovní displej, kolem kterého jsou dva fotoaparáty a přisvětlovací dioda. Spatřit lze i ploché boční tlačítko, do kterého bude s největší pravděpodobností integrována čtečka otisků prstů. Ve vnitřním displeji je vidět malý průstřel pro selfie kamerku.

Původní informace ze 17. 8. 2023

Značka Tecno se již dokázala prodrat s prvními telefony i na český trh a zdá se, že to myslí rozhodně vážně. Například zkraje roku oficiálně představila ohebný telefon Phantom V Fold, který nabídl velký ohebný displej v rozevřeném stavu. Kromě toho však Tecno útočilo i cenou, která v přepočtu začínala hluboko pod hranicí 30 tisíc korun s daní, což je výrazně méně než u jakékoliv konkurence.

Nyní prosakují informace o přípravě dalšího modelu s ohebným displejem skrze newzonly.com. Jmenovitě má jít o Tecno V Phantom Flip. Jak název napovídá, půjde o zařízení véčkové konstrukce. Tecno se však rozhodlo být alespoň částečně originální a na venkovní stranu nasadilo kruhový AMOLED displej s úhlopříčkou 1,32" a rozlišením 466 × 466 pixelů. Do kruhu se dále vešly ještě dva hlavní fotoaparáty, a to 64Mpx a 13Mpx. Zřejmě půjde o duo hlavního snímače s ultraširokoúhlým objektivem. Doplnit je má 32Mpx selfie fotoaparát v průstřelu hlavního vnitřního displeje.

Tecno Phantom V Flip

Ten bude rovněž typu AMOLED, avšak bude ohebný a v rozloženém stavu disponuje úhlopříčkou 6,9" + rozlišením 2 640 × 1 080 pixelů. Výkon má zajistit MediaTek Dimensity 8050 společně s 8GB RAM. Bojovat nebudete ani s místem, má být připraveno 256GB úložiště. Uvnitř zařízení budou dvě menší baterie s kapacitami 1 165 mAh a 2 735 mAh, což v součtu dává 4 000 mAh. To je na ohebný telefon véčkové konstrukce dostatečné a dnes spíše lehký nadprůměr.

Očekává se, že novinka bude podporovat 14 pásem 5G. Nabízena má být ve třech barevných variantách: černé, bílé a fialové. Oficiální poodhalení by mohlo proběhnout v září, kompletní premiéra se očekává v říjnu.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Twecno menší chyba.
Pc Wifi
Pc Wifi
ta znacka ve me budi neduveru... cenovka rozhodne. Nejaka Vecka tu uz mame, no uvidime.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze