Pixel 2 XL čelí dalším problémům nejen se čtečkou, ale také s audio adaptérem

2× aktualizováno
13
Pixel 2 XL čelí dalším problémům nejen se čtečkou, ale také s audio adaptérem
  • Druhá generace Pixelů od Googlu trpí mnoha problémy – nejen s displeji
  • Po občas nešikovném řešení problémů s displejem se ukazují další
  • Aktualizace na Android 8.1 podle některých uživatelů zpomalila čtečku otisků prstů a mnohým již delší dobu nefunguje adaptér z USB-C na 3,5mm jack

Aktualizováno 19. 12. 2017

Vypadá to, že Google si kvůli Pixelu 2 XL zkrátka jen tak neoddychne. Telefon doprovázejí od jeho uvedení četné problémy s displejem či bzučením v reproduktoru. Nedávno se také ukázalo, že někteří uživatelé Pixelu 2 XL zaznamenali po aktualizaci na Android 8.1 pomalejší odemykání pomocí čtečky otisků prstů, na čemž začal Google podle všeho okamžitě pracovat. Dnes se však objevil další méně viditelný problém, který řeší někteří majitelé již od konce října.

Google Pixel 2 XL

Dle jejich slov jim jednoduše nefunguje adaptér z USB-C na 3,5mm jack, který dostali k Pixelu 2 či Pixelu 2 XL. K tomuto problému se Google prozatím nevyjádřil, ale pokud byste se s podobným problémem setkali, máme pro vás řešení, které by mohlo zabrat. Dle slov některých z uživatelů berou totiž telefony kvůli univerzálnosti USB-C adaptér jako nabíjecí kabel, a ne jako audio kabel.

Řešení se může schovávat ve vývojářském nastavení, které zprovozníte tak, že půjdete do Nastavení – Systém – Informace o telefonu – a poté 7krát poklepete na kolonku Číslo sestavení. Následně se vrátíte zpět do nastavení Systém a klepnete na novou možnost Pro vývojáře. Zde najděte kolonku Sítě a pod ní kategorii Výběr konfigurace USB, kde vyberete možnost Zdroj zvuku. Pár šťastlivcům tento postup prý adaptér zprovoznil, ale úspěch není zaručen.

Aktualizováno 27. 10. 2017

Google konečně zareagoval na stížnosti a problémy, jež jsou v posledních dnech spojovány s novými Pixely. Předně jsme čekali samozřejmě na vyjádření ohledně vypalování displeje u velkého Pixelu 2 XL. Stanovisko Googlu k tomuto problému je, že to vlastně žádný závažný problém není. Google mluví o „rozdílném stárnutí“ hardwaru a rychlost opotřebení displeje Pixelu 2 XL je prý podle mnoha testů srovnatelná jako u všech jiných OLED panelů na trhu.

Google Pixel 2

To není úplně odpověď, kterou určitě řada majitelů chtěla slyšet. Ale přesto se Google chce pokusit problém alespoň softwarově omezit. Zvažuje se možnost vydání updatu, po kterém se bude postupně po určité době nepoužívání zprůhledňovat ovládací lišta a celkový jas by se ztlumil o 50 nitů, což je dle Googlu hodnota, kterou lidské oko nepostřehne. Zároveň chce Google spolupracovat s vývojáři aplikací, aby používali bílou lištu se softwarovými tlačítky namísto černé.

Zároveň Google uvedl na pravou míru i modrý nádech displeje, který je opět zkrátka jen výsledkem použitého hardwaru a nedá se s tím nic dělat. Zatímco ostatní displeje mají sklony k nažloutlým či načervenalým barvám, Pixel 2 XL se přiklání k modré. Jen u Pixelu je modrá pod určitými úhly mnohem výraznější než u jiných zařízení. K tomu padlo několik stížností na nedostatečně živé barvy displeje kvůli omezenému spektru barev, které Pixel využívá.

Už nyní si mohou majitelé v nastavení zapnout „Živý“ režim, ale ten zvedá saturaci barev jen o 10 procent a není prý skoro poznat. Google bude reagovat updatem, ve kterém přidá další „Saturovaný“ režim, který saturaci barev zvýší ještě víc. Také majitelé menšího Pixelu 2, kteří se potýkají s pištěním ve sluchátkovém reproduktoru, se dočkají nápravy. Google uvedl, že důvodem problému je NFC a v následujících týdnech vyjde update, který problém odstraní. Prozatím Google doporučuje NFC vypnout, což pištění zastaví. A na závěr, aby se Google pokusil všechny stávající i budoucí majitele Pixelu 2 trochu ujistit, prodloužil celosvětově záruku na telefony z jednoho na dva roky.

Původní text z 24. 10. 2017

Googlu se start nových Pixelů opravdu nepovedl. Telefony sužují po pár dnech na trhu problémy a ne zrovna malé. Kupříkladu větší Pixel 2 XL trpí podle všeho na výrazné vypalování OLED displeje, které se objevilo již po týdnu používání. To je vcelku závažný problém, který Google začal již řešit, ale nyní je toho bohužel ještě více, než se mohlo zdát. Pixel 2 XL totiž rovněž sužuje nepříjemný efekt zvaný „black smear“, který opět nepříznivě ovlivňuje displej. 

Tento efekt můžete zpozorovat kupříkladu při scrollování, kdy za sebou při pohybu obrazu zanechávají tmavé barvy určitou dobu rozmazanou stopu. Na problém upozornil Stephen Hall z webu 9to5Google i videem, které můžete vidět níže. Displej byl ve videu nastaven pouze na 30 procent jasu, ale stejně jde efekt jasně vidět. Podle všeho navíc narazil na stejný problém i jeho kolega, avšak u něj není tak výrazný. 

Problémům se nevyhnul ani menší Pixel 2, který se prodává už i na našem trhu. Zhruba stovka jeho uživatelů si stěžuje na fórech Googlu na divné tikání či vysoko frekvenční pištění ze sluchátkového reproduktoru. Uživatelé jej popisují jako kdyby slyšeli z reproduktoru tikat nepřetržitě ručičku hodinek, dokud je telefon odemčený. Pištění se někteří zbaví vypnutím NFC, což samozřejmě není řešení, ale alespoň víme, že problém může být právě zde. Pár případů se objevilo i u většího Pixelu 2 XL.  

 

Google Pixel 2 XL

Rozměry157,9 × 76,7 × 7,9 mm, 175 g
DisplejPOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 6,4 GB / 128 GBne
Akumulátor3 520 mAh, doba nabíjení: 1:33 hodin

Google Pixel 2

Rozměry145,7 × 69,7 × 7,8 mm, 143 g
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12,2 Mpx, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 6,4 GB / 128 GBne
Akumulátor2 700 mAh, doba nabíjení: 1:57 hodin

Zdroj: gsmarena.com, gsmarena.com, engadget.com, androidpolice.com, androidcentral.com, androidcentral.com, productforums.google.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Nevím, nevím! Mám S7 od prvního dne prodeje v ČR, šlape jako hodinky, žádné vypalování, podle mě nejpovedenější z řady S! Ano, vím, jsou to jen stroje, určité procento vadnosti je relativně o.k., ale člověk aby se dnes bál koupit vlajku! Bože ty telefony jsou poruchovější než ty za 5 litrů, to stejné iPhone 8, člověk aby se bál, jestli nebude vyboulená baterie - než ho rozbalím! Tohle by se u telefonů za takové prachy stávat nemělo!
Pavel Kapoun
Tomu říkám update. Vyřeší důsledky, nikoli důvody. Arogantní hovada z Googlu si myslí, že nám nacpou předražený šunt s omezenou funkčností a všichni se roztrháme, abychom to mohli mít. Já si jej samozřejmě nekoupím, subjektivně k tomu neshledávám důvody. Ostatně cokoli z letošních vlajkových lodí je minimálně stejně dobré, ale levnější. Ale vyzývám k hromadnému bojkotu jejich HW. Močí nám na hlavu a ani se nesnaží to vydávat za déšť...
Roman Varga
Roman Varga
Nechápu že vymění spodní listu, černou za bílou, na Amolede by byla lepší černá, nebo se pletu?
fry
ja mám jednoduchšie riešenie. a to nekupovať.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze