Víme, jaké fotoaparáty nabídne nekompromisní vlajka Xiaomi 14 Ultra

2× aktualizováno
Víme, jaké fotoaparáty nabídne nekompromisní vlajka Xiaomi 14 Ultra
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Zadní strana telefonu by měla vsadit na veganskou kůži
  • Ve velkém modulu se objeví čtveřice fotoaparátů
  • S Xiaomi 14 Ultra se zřejmě dočkáme i nového tabletu

Aktualizováno 20. 2. 2024

Xiaomi sdílelo řadu fotografií (zde a zde), které pořídil fotoaparát smartphonu Xiaomi 14 Ultra. Jak upozorňuje gsmarena.com, potvrdila se tím většina uniklých specifikací, které jsme viděli v posledních několika měsících. Hlavní slovo si z hlediska fotovýbavy vezme 50Mpx snímač Sony LYT-900 s proměnnou clonou f/1,63 až f/4,0.

K dispozici ale mají být i dva teleobjektivy se senzory Sony IMX858. První nabídne světelnost f/1,8 a 3,2× optický zoom, druhý pak 5× optický zoom + clonu f/2,5. Na zádech mají být celkem čtyři fotoaparáty a očekává se, že posledním do party bude 50Mpx ultraširokoúhlý objektiv s ohniskovou vzdáleností 12 mm a zorným polem 122 stupňů.

Aktualizováno 19. 2. 2024

Společnost Xiaomi již za pár dní představí v rámci veletrhu MWC 2024, kterého se bude redakce mobilenet.cz účastnit, několik zajímavých novinek, avšak k oznámení velmi očekávaného modelu Ultra se výrobce uchýlí ještě dříve. Jako tradičně se tak i tentokrát staneme svědky představení nejprve na domácím čínském trhu, k němuž by mělo dojít již 22. února.

Podle oficiálního profilu výrobce na sociální síti Weibo se můžeme těšit na designový smartphone se skutečně ultimátní fotovýbavou. Společně s telefonem by pak měl být představen nový tablet Xiaomi Pad 6s s 12,4" obrazovkou, „pracovním“ poměrem stran 3:2 a 144Hz obnovovací frekvencí osazený povedeným čipsetem Snapdragon 8 Gen 2. Zajímavostí tohoto tabletu má být rovněž 120W nabíjení či moderní Wi-Fi 7.

Původní informace z 14. 2. 2024

Vlajková řada 14 od Xiaomi byla z větší části představena již loni v říjnu, avšak jen pro čínský trh a zbytek světa od té doby čeká, až se výrobce rozhoupe ke globálnímu uvedení. To se již naštěstí blíží a samotné Xiaomi potvrdilo, že minimálně model Xiaomi 14 bude prezentovat 25. února ve španělské Barceloně v rámci veletrhu MWC 2024. Před nedávnem jsme se však dozvěděli, že lépe vybavené Xiaomi 14 Pro se mimo čínský trh pravděpodobně nepodívá. Prvotní chvíle zklamání vystřídala naděje na to, že se dočkáme dokonce ještě lepšího kousku.

Pravděpodobná podoba Xiaomi 14 Ultra

Xiaomi by totiž v rukávu mělo mít ještě telefon model 14 Ultra, který by navázal na loňské Xioami 13 Ultra, jež se však nabízelo spíše omezeněji. Poslední spekulace však naznačují, že se s variantou Ultra letos v Evropě počítá, unikly na ni totiž slevové akce pro nizozemský trh. Nezbývá než doufat, že budeme mít štěstí i v České republice.

Čekání na představení si lze ukrátit sérii tiskově se tvářících renderů od mysmartprice.com. Design se vesměs podobá již představeným kouskům, na zádech lze vidět veganskou kůži v černé a bílé variantě. Pozornost jistě upoutá i výrazný kruhový modul se čtyřmi objektivy a samozřejmě nápisem Leica. Rám telefonu bude, s ohledem na anténní předěly, zřejmě hliníkový. Ve výbavě bude procesor Snapdragon 8 Gen 3, operační systém Android 14 s HyperOS a pravděpodobně velký LTPO AMOLED panel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze