Podívejte se, jak bude vypadat Xperia 10 VI od Sony. Budou ji stačit dva foťáky?

6
Podívejte se, jak bude vypadat Xperia 10 VI od Sony. Budou ji stačit dva foťáky?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Chystaná novinka si uchová 3,5mm jack
  • Těšit se můžete i na displej bez výřezu či průstřelu

Sony připravuje příchod svých prvních modelů v roce 2024 a již delší dobu se spekuluje o vlajkové Xperii 1 VI, která by mohla dorazit 17. května. Kromě ní je však ve hře i model střední třídy v podobě Xperie 10 VI. Její podoba nyní unikla díky tiskově vypadajícím renderům od Arsène Lupina.

Sony Xperia 10 VI
Sony Xperia 10 VI

Na první pohled můžeme vidět vcelku neotřelé zařízení, které se do značné míry vymyká konkurenci ve střední třídě. Sony se drží svého léty osvědčeného designového směru, která sází na ostřejší hrany a displej bez průstřelu či výřezu. Z tohoto důvodu jsou rámečky pod i nad displejem, byť nijak velké.

Všimnout si můžete mezigenerační změny na zádech mobilu. Oproti Xperii 10 V jsou zde jen dva fotoaparáty, chybí teleobjektiv, který byl vítaným bonusem ve střední třídě. Budoucí uživatelé si budou muset vystačit se dvěma objektivy: klasickým a ultraširokoúhlým. Absenci teleobjektivu bude možná nahrazovat vylepšený hlavní snímač s bezztrátovým přiblížením po vzoru Xperie 5 V.

Sony Xperia 10 VI

Ohledně výbavy nejsou v podstatě známé žádné informace. Na základě předcházejících generací lze předpokládat, že Sony nasadí Snapdragon. Vidět také můžeme boční čtečku otisků prstů nebo 3,5mm jack. Vše další je však prozatím neznámé a budeme si muset počkat minimálně do zmíněného 17. května.

Diskuze ke článku
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Naposledy upraveno: 6. 5. 18:24
Vypadá dobře. Ale Sony to zase zabije cenou a procesorem jako minule, předminule a předpředminule.
A to mám Sony rád.
Jaros 00071
Jaros 00071
Mám XPERIA 10 V a je super.. vydrž baterie bomba, fotky dobrý, vodotěsnost paráda 👍 jedině mne štve že skončily aplikace SONY jako je album atd.. s tím Googlem a 15 giga úložiště je problém. Ještě že je tam slot na SD kartu 👌 Uvidíme jak bude vypadat VI..
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Snad nebude mít poměr stran 21:9, ale 19:9. Doufám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze