Prodeje iPhonů klesají a HTC se chce zase postavit na nohy

mNews
1
Prodeje iPhonů klesají a HTC se chce zase postavit na nohy
  • Apple se musí vyrovnat s klesajícími prodeji nových iPhonů
  • Honor má nový přírůstek do střední třídy – model 10 Lite
  • Instagram plánuje předělat uživatelské prostředí a HTC ohlásilo, že končit nehodlá

Doufám, že jste Black Friday přežili ve zdraví a jste připraveni na další souhrn těch nejzajímavějších událostí uplynulého týdne. Začneme iPhony, ale čeká nás i Honor nebo HTC. Vítejte u mNews.

Prodeje iPhonů klesají a HTC se chce zase postavit na nohy – mNews

iPhone Xr se neprodává tak dobře

Prodeje všech nových iPhonů klesají, což trochu vyrovnává jejich vyšší cena. Ne, že by se tím Apple dostal do potíží, spíš jen narazil na nějaký strop a lidé si navíc začínají všímat, že existují i jiné značky telefonů. Podle analytiků měl prodejce přecenit především levnější iPhone Xr. Tomu se však dařilo v Číně na Singles day, kdy ho Apple zlevnil. Právě cena může být problém, protože řada uživatelů raději sáhne po výrazně levnějším iPhonu 8.

Honor představil model 10 Lite

Velké displeje dnes prostě frčí a Honor to ví. Jeho nový model 10 Lite tak disponuje 6,2palcovým protáhlým panelem. Designem odpovídá dalším telefonům Honor, potěší však nasazení Androidu 9. S Kirinem 710 nabídne smartphone slušný výkon. Osobně mě potěšilo nasazení minimalistického výřezu, který schovává 24Mpx kamerku. Cena by měla začínat okolo 6 tisíc korun.

HTC zatím ještě nekončí

Jeden z průkopníků chytrých telefonů má již delší dobu existenciální problémy, a firma tak musela nyní vyvrátit šířené spekulace, že model U12+ byl jejím posledním. Novinek bychom se měli dočkat snad ještě tento rok. Nasnadě je větší využití virtuální reality, v čemž patří HTC mezi špičku.

Instagram plánuje redesign

Skončeme ale zprávou, která se nás všech dotkne asi nejvíce. Instagram totiž plánuje redesignovat podobu uživatelského prostředí. Jedním z cílů je položit důraz na profil uživatele a ne jeho počet sledovatelů. Čeho bychom si však měli všimnout je, že zatímco dnes dodnes se veškeré ovládací prvky z textu měnily na piktogramy, Instagram plánuje opačný krok a kde dříve byly ikony, nově uvidíte text.

Jak vidíte, minulý týden nebyl nijak nabitý. A není se čemu divit, Black Friday je v Americe obří události a hravě by nějaké odhalování telefonů zastínil. Uvidíme, co nám přinese týden další. Zatím na viděnou a nezapomeňte, vše podstatné najdete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
PS
Z jakých ověřených statistik vychází vaše tvrzení, že prodeje iPhone telefonů klesá? Můžete uvést auditovaný zdroj?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze