Proti odvetným akcím Číny vůči Applu bych protestoval, tvrdí zakladatel Huawei

17
Proti odvetným akcím Číny vůči Applu bych protestoval, tvrdí zakladatel Huawei
Fotografie: Huawei
  • Ren Zhengfei uvedl, že někteří členové jeho rodiny používají Apple zařízení
  • Zhengfei se distancuje od tvrzení, že Huawei krade americké technologie, podle něj je to spíše naopak, neboť jsou technologie Huawei vyspělejší
  • Společnost Apple považuje za učitele a je proti případným odvetným opatřením čínské vlády

Internetová stránka mydrivers.com přináší zajímavé poznatky z rozhovoru zakladatele společnosti Huawei se zahraničními médii. V odpovědích popisuje jeho názory a postoj k současné situaci kolem kauzy Huawei.

Na otázku reportéra, co si Zhengfei myslí o tvrzení, podle kterého Huawei ukradl americké technologie a na jejich základě vyvinul technologie vlastní, odpověděl: „Spojené státy americké nemají takovéto technologie, jak bychom je asi ukradli? Mnohem pravděpodobnější je, že USA kradou naše technologie, neboť jsme v současnosti v této oblasti mnohem dále než USA. Pokud bychom nebyli dobří, prezident Trump by na nás neudeřil tak tvrdě. Pustil se do nás, protože máme vyspělé technologie.

74letý miliardář Ren Zhengfei se zároveň vyjádřil, že je proti jakýmkoliv odvetným opatřením čínské vlády proti Applu. „Za prvé, k tomu nedojde. Za druhé, pokud by se to stalo, byl bych první, kdo by proti tomu protestoval.“ Dříve uvedl, že sami členové jeho rodiny používají Apple zařízení.

Zakladatel Huawei rovněž prohlásil, že Apple je přední světovou společností a bez Applu není žádná mobilní síť. „Pokud by zde nebyla společnost Apple, kdo by nám ukázal krásy tohoto světa? Apple považuji za svého učitele. Proč by museli studenti zpochybňovat své učitele? Takto se já chovat nebudu,“ prohlásil Ren Zhengfei. Podle reportu společnosti Goldman Sachs by zákaz prodeje produktů s logem nakousnutého jablka v Číně vedl k propadu zisku cupertinské společnosti o jednu třetinu, a ročně by tak přišla přibližně o 15 miliard amerických dolarů (přibližně 345 miliard korun).

Diskuze ke článku
Karol
Tomu sa povie rozumny clovek, nie ako ten tajtrlik za velkou mlakou...
Lukáš
Takže vlastně řekl že jakožto žák mají mnohem lepśí technologie než ućitel apple.
Martin
Ten pán to napsal dobře a Trump mu svým myšlením nesahá ani po kolena
M.K.
Jistě že by byl proti, od koho by se potom učili a koho by kopírovali? Vždyť sami ty svoje šméčka ani nepoužívají, celá ta rodinka používá výhradně Apple, u tý čůzy, co ji chytili v Kanadě to našli a ten dědek to sám přiznal.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze