Průlom v kauze Huawei: Trump potvrzuje obnovení spolupráce s čínským Huawei

31
Průlom v kauze Huawei: Trump potvrzuje obnovení spolupráce s čínským Huawei
Fotografie: Huawei
  • Donald Trump americkým společnostem „dovoluje“ pokračování spolupráce
  • Dalšího vyjádření prezidenta Trumpa bychom se mohli dočkat v příštím týdnu

Americký prezident Donald Trump ohlásil po setkání s čínským prezidentem Xi Jinpingem během summitu G20 probíhajícím v Japonsku důležitou novinku v souvislosti s ostře sledovanou kauzou Huawei. Americké společnosti budou moci i nadále dodávat technologie čínskému výrobci Huawei. Nejlépe si však uděláte o celé situaci představu po přečtení autentického prohlášení samotného prezidenta Trumpa níže.

Jedna z věcí, kterou uznávám, je, že mnoho lidí bylo překvapeno, že prodáváme Huawei obrovské množství technologií, jež jsou použity v nejrůznějších zařízeních, která vyrábějí. A prohlásil jsem, že je to v pořádku, že budeme tyto technologie i nadále prodávat. Jsou to americké společnosti, jež vyrábějí tyto produkty, které jsou velmi složité a velmi vědecké. A v některých případech jsme my ti jediní, kteří tyto věci vyrábějí. Co jsme dokázali v Silicon Valley je neuvěřitelné a nikdo se s tímto úspěchem nemůže srovnávat. Souhlasil jsem tedy, a to docela snadno, s tím, abychom jim i nadále dodávali tyto technologie. Americké společnosti tak budou pokračovat ve spolupráci. Tyto společnosti také pochopitelně nebyly zrovna dvakrát nadšené z toho, že nemohly nadále spolupracovat (s Huawei), přestože nemohly za nic, co se dělo v souvislosti s Huawei. Takže proto jsem to udělal (a povolil spolupráci s Huawei).

Donald Trump tak evidentně konečně pochopil závažnost celé situace a důležitost obchodní spolupráce mezi USA a Čínou. Další vyjádření hlavy amerických států můžeme podle bbc.com očekávat v příštím týdnu.

Diskuze ke článku
HuaweiBestOf
Kde pak je ten človíček Trump? Že by ho přešel už humor ????
fryy
americkej trumpéte už asi došlo, aké škody pre usácke firmy ten jeho zákaz napáchal.
Lukáš
Aha, takže Huawei je bezpečnostní hrozba, ale protože americkým firmám za ním bylo smutno (nebo spíše smutno za penízky), tak to najednou hrozba není.
PavlosPM
Konečně zvítězil rozum! Nic nebrání v pořízení Huawei P30 PRO. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze