První dojmy z Wiko View 2 Pro: notch nemusí být drahý (MWC 2018)

2
První dojmy z Wiko View 2 Pro: notch nemusí být drahý (MWC 2018)
  • Notch je symbolem současného trendu a dostal se i do střední třídy
  • Wiko View 2 Pro se odemkne rozpoznáním obličeje majitele, podobně jako iPhone X
  • Přední kamera nabídne velké pixely a měla by dobře fotit i za horšího světla
  • Na zadní straně je duální fotoaparát s širokoúhlým záběrem
  • Na palubě je již Android 8.0 Oreo a cena činí cca 7,5 tisíce korun

Wiko View 2 Pro zaujalo širokou veřejnost, protože za cenu 7,5 tisíc korun nabízí všechny současné trendy. Máme zde notch, nechybí rozpoznání obličeje pro odemknutí a na zadní straně nalezneme dvojici fotoaparátů. To vše vypadá hezky a na první dojem je to o to lepší, že se telefon dobře drží. 6palcový displej je díky minimálním rámečkům poměrně dobře ovladatelný a skutečně si připadáte, jako kdybyste drželi telefon s výrazně vyšší cenou, klidně i dvojnásobnou.

Wiko View 2 Pro – MWC 2018

Pokud se vám líbí Honor 9, tak se vám bude líbit i View 2 Pro, protože záda jsou v zásadě stejná. Trochu horší je to již po otočení, na přední straně máme 6palcový displej pouze s HD+ rozlišením a pixely jsou viditelné. Skoro nás až zarazilo jak hodně. Potěšením není ani technologie displeje – bohužel černá bude stále zářit a notch nedává takový smysl jako u dražších konkurentů s AMOLED/POLED technologií.

Designem ale Wiko dojem udělá a přesvědčit by vás mohlo třeba i fotoaparátem. Ten přední má velké pixely a měl by fotit dobře i za horšího světla, ostatně podívejte se na naše selfie přímo z veletrhu, kde je sice mnoho světel v pozadí, ale celkově není scéna dobře nasvícena. Nevypadá to špatně, ale na detailnější hodnocení a závěry počkáme do recenze. Zadní fotoaparát následně nabídne dvojici snímačů, kdy jeden má až 120stupňový záběr.

Wiko View 2 ProI

Na střední třídu se zdá být výkonu dostatek a potěší i Android 8 Oreo, který si Wiko nijak extrémně neupravuje. To by mohlo být zárukou plynulosti. Společně s cenou 7,5 tisíc umí Wiko zaujmout, i když z prvních dojmů je jasné, že ne vše je dokonalé.

Wiko View 2 Pro

Rozměry153 × 72,6 × 8,3 mm, 164 g
DisplejTFT IPS, 6" (1 528 × 720 px)
Fotoaparát16 Mpx, video: 1 920 × 1 080 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 450, 8×1,8 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor3 000 mAh
Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Sedm za půl tisíce za stroj na pomezí lowendu a střední třídy? Tragédi...
Carda
Není to Essential Phone? :-D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze