Zahraniční předprodej Sony Xperie 1 potvrzuje českou cenu atakující 25 tisíc korun

aktualizováno
Zahraniční předprodej Sony Xperie 1 potvrzuje českou cenu atakující 25 tisíc korun
  • Na zahájení prodeje nejnovější vlajkové lodi od Sony se stále čeká
  • Česká cena by se mohla vyšplhat až ke 25 tisícům korun

Aktualizováno 20. 5. 2019

Sony Xperia 1 se v Číně zítřejším dnem dostane do oficiálního předprodeje, a to za cenu 6 299 čínských juanů, tedy 21 tisíc korun bez daně a přibližně 25 tisíc korun i s českou daní. K dispozici bude podle informací gizchina.com v šedé Fog Gray, černé Night Black, bílé Snow White a fialové. Cena, za kterou se bude smartphone prodávat v Číně, tak odpovídá předpokládané české ceně 25 tisíc korun.

Původní informace z 13. 5. 2019

Sony představilo svou vlajkovou loď Xperia 1 již na únorovém veletrhu MWC v Barceloně. Bohužel ani po téměř třech měsících si ji případní zájemci nemohou pořídit, a to je již co říci. Veškerá, i později představená, konkurence je totiž již běžně v prodeji. Nová Xperia 1 přitom rozhodně má co nabídnout. Jde například o riskantní krok s opravdu extrémně protáhlým displejem o poměru stran 21:9 s minimálními rámečky. Telefon tak není široký, ale zato je hodně vysoký. Výrobce si pro panel samozřejmě připravil využití. Očekává se pokročilý multitasking, záznam videa v poměru 21:9 ve 4K rozlišení a s HDR, přičemž chybět by nemělo podrobné manuální nastavení.

Telefon je také odolný proti vodě a prachu, má nejmodernější procesor Snapdragon 855 a Android 9.0 Pie. Na druhou stranu Sony vypustilo praktické bezdrátové nabíjení. I nyní, takřka po čtvrt roce, platí původní informace, že by se Xperia 1 na českém trhu měla objevit zhruba v červnu 2019. Otazníky se vznášely nad cenou. Částečnou odpověď nám nyní dává zalistování novinky obchodem softcom.cz, který si nejvybavenější Xperii cení na 24 999 Kč. Jde o poměrně vysokou cenu. Pokud by se potvrdila, Sony by s modelem přišlo nejen pozdě, ale také by patřil k těm dražším. Levnější by byl Huawei P30 Pro a jen nepatrně dražší pak Samsung Galaxy S10+.

Sony Xperia 1 má dechberoucí displej bez výřezů

Sony Xperia 1

Rozměry167 × 72 × 8,2 mm, 178 g
DisplejOLED, 6,5" (3 840 × 1 644 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 855, 1×2,88 GHz + 3×2,4 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB / 128 GB, microSDXC
Akumulátor3 330 mAh
Diskuze ke článku
Pepa Pepa
Pepa Pepa
Ať už se ten bájný telefon konečně dostane do prodeje...

Sony, Sony, Sony... Nepoučitelní... Tak důležitý model pro ně.
Marduck
V cervnu az cervenci pujde do prodeje a v srpnu predstavi Xperii 2 :))
Adam Bláha
Já bych řekl, že je cena adekvátní. Průšvih je ale tak neskutečně opožděné uvedení do prodeje.
kokotoska
jen se to narodilo a uz to zabili... cenou. sony si piskat nemuze jak samsung apod., na miste je pokora, aspon do doby nez lid pozna pripadne kvality a oblibi si znacku. tohle vse ale uz meli, jen to hodily pres palubu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze