Qualcomm představil budoucnost Windows! Vyřadí Snapdragon 8cx Intel procesory ze hry?

Qualcomm představil budoucnost Windows! Vyřadí Snapdragon 8cx Intel procesory ze hry?
Fotografie: Qualcomm
  • 7nm Snapdragon 8cx výkonem konkuruje procesoru Intel Core i5
  • Podporuje rychlé nabíjení Quick Charge 4+

Právě představený Snapdragon 8cx je nástupcem předchozího modelu Snapdragon 850, který byl pouze mírně upravenou verzí Snapdragonu 845. Nový procesor se však podstatně liší – byl totiž vyvíjen od začátku do konce pro platformu Windows, takže nabídne mnohonásobně vyšší výkon a lepší optimalizaci.

Stejně jako například Snapdragon 855, i tento procesor je vyroben 7nm výrobním postupem a výkonově bude konkurovat Intel Core i5. Grafický akcelerátor s přehledem zvládne napojení na dvě 4K obrazovky a dostane se rovněž na hardwarovou akceleraci pro přehrávání 4K HDR videa při 120 snímcích za sekundu. Konektivita bude špičková, uvnitř najdeme LTE modem X24 Cat.20 s teoretickou schopností přenosových rychlostí až 2 Gbps při stahování a 316 Mbps při uploadu.

Snapdragon 8cx

Vhod jistě přijde i podpora rychlého nabíjení Quick Charge 4+, přestože Qualcomm slibuje, že zařízení s úsporným procesorem Snapdragon 8cx mohou mít klidně až několikadenní výdrž. Nový procesor se rovněž stane vůbec prvním Snapdragon procesorem, který obdrží certifikaci pro nasazení ve Windows 10 Enterprise, takže by se mohl snadno stát oblíbeným firemním řešením. Pokud jste přemýšleli nad tím, co znamená ono „cx“, pak vězte, že písmenka stojí za slovy „compute“ a „extreme“, čímž Qualcomm jen podtrhává neskutečný výkon, který se v procesoru ukrývá.

Diskuze ke článku
Ja prvni
Vykon i5? A v cem, v jakem testu? A jak dlouho to vydrzi? Dnes se vsichni predhani v tom, jak je co v kterem benchmarku rychle, a nakonec je stary dobry Intel stejne nejlepsi...
pet
snad prijdou tedy konec vykonne tablety bez ramecku a bez vetraku a s rozumnou hmotnosti! vyrobci se divi ze se tablety neprodavaji, ale jedinym duvodem je nulovy pokrok. osobne bych radsi tablet s klavesnici nez notebook ale musi to mit rozumne rozmery a parametry a cenu. notebooky by podle mne mely spis casem vymizet a ne tablety

kdyz udelaji 15 palcovy, bez ramecku nebo max do 5 mm, do 500 g, do 5 mm tloustka tak to bude hit
Areon
Intel potřebuje konkurenci jako sůl. AMD se konečně dotáhlo a v něčem i přetáhlo před intel, a doufám, že i qualcomm nebude pozadu.
Mio
"Vyřadí Snapdragon 8cx Intel procesory ze hry?" Pán redaktor, vás našli v redakcii Blesku? Uvedomujete si vôbec akú hlúposť ste napísali? Ako môže ARM vyradiť z hry x86 a ešte k tomu na Windowse?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze