Qualcomm představil herní procesor Snapdragon 675

4
Qualcomm představil herní procesor Snapdragon 675
  • Nový procesor bude zaměřen na herní smartphony z vyšší střední třídy
  • Je postaven na 11nm technologii
  • Podporována bude rychlá nabíjecí technologie Quick Charge 4+

Qualcomm dnes představil nový procesor Snapdragon 675, který je mírnou evolucí Snapdragonu 670. Současně je nutné dodat, že v označení procesorů začíná být vcelku nepořádek. Pro zjednodušení tak řekněme, že ty nejlepší typy se nacházejí v řadě 8xx. Naopak střední a vyšší střední třída využívá řady 6xx a 7xx. Nejnovější čipset je založen na moderní 11nm architektuře, což by mělo zajistit především úsporný chod. Oproti staršímu Snapdragonu 670 se primárně vylepšil procesor s jádry Kryo 460. Dvě jádra typu Cortex-A76 nabízejí takt 2 GHz. Zbylých šest úsporných jader je typu Cortex-A55.

Qualcomm Snapdragon 675

Grafickou akceleraci zajišťuje Adreno 612. Nový procesor, byť nemíří do nejvyšších pater, má oslovovat především herně smýšlející hráče. I proto přichází s řadou herních optimalizací jako Unity, Unreal, Messiah a NeoX. K dispozici je také podpora nástrojů API včetně Vulkan, OpenGL 3.2 a OpenCL.

Snapdagon 675 bude pracovat s až třemi fotoaparáty, případně klidně jen s jedním s rozlišením až 25 megapixelů. Podporován bude též záznam 4K videa s 60 FPS. Samozřejmostí je podpora Bluetooth 5.0, VoLTE a LTE Cat. 12, což znamená maximální rychlost stahování až 600 Mb/s. Nejnovější procesor od Qualcommu již míří přímo k výrobcům a v prvních telefonech bychom jej měli vidět hned zkraje roku 2019.