Razer Phone: výkonný herní smartphone se silnou baterií představen

13
Razer Phone: výkonný herní smartphone se silnou baterií představen
  • Společnost Razer představila svůj první herní smartphone
  • Nabízí Snapdragon 835, 5,7palcový displej se 120hZ obnovovací frekvencí nebo silnou baterii
  • Uživatele potěší i čelní stereo reproduktory

Do segmentu chytrých telefonů vstupuje značka Razer, která se doposud pohybovala v herním světě. Její novinka Razer Phone se také profiluje jako zařízení pro hráče mobilních her. Telefon je vyroben z hliníku a sází na ostře řezané tvary. Na čelní straně stojí v prvé řadě za zmínku dva čelní reproduktory. Chlubit se mohou technologií Dolby Atmos a vlastním zesilovačem. Výrobce tvrdí, že má jít o vůbec nejhlasitější reproduktory v mobilních telefonech.

Razer Phone

Dominantou čelní strany je ale jinak samozřejmě velký IGZO displej s úhlopříčkou 5,7 palce a Quad HD rozlišením. Obnovovací frekvence displeje činí 120 Hz, což je je dvojnásobná hodnota, než která se nachází u běžných dnešních smartphonů. Displej je dále vybaven technologií UltraMotion, která pomáhá synchronizovat grafickou kartu s displejem. Ve výsledku má docházet k eliminaci případných trhanců či opoždění při rychlém obnovování obrazu. Na technologii s Razerem spolupracoval Qualcomm.

Pod kapotou se objevuje výkonný hardware v podobě procesoru Snapdragon 835 a 8GB operační pamětí. Pro vaše data je připraveno 64GB úložiště a rovněž slot pro paměťovou kartu. Prostředí má pod palcem Android 7.1.1 Nougat s přislíbenou aktualizací na verzi Oreo v příštím roce. Nad Androidem navíc bdí nadstavba Nova Launcher Prime Razer Edition.

Na zadní straně se nachází duální fotoaparát s 12megapixelovým rozlišením a světelností f/1,75, který je doplněn sekundární kamerkou s 13 megapixely. Na čelní straně pak objevíte kamerku s 8 megapixely. Opomenout nemůžeme ani baterii, která dostala do vínku kapacitu 4 000 mAh. Samotný výrobce například slibuje až 12,5hodinovou výdrž při sledování filmů, 63hodinovou výdrž při poslechu hudby a 7hodinovou výdrž při hraní Hearthstone. Razer Phone se chlubí podporou rychlého nabíjení Quick Charge 4.0+, díky kterému se z nuly na 85 % nabije za pouhou hodinku.

Razer Phone se začne prodávat již 17. listopadu za 699 dolarů, což je v přepočtu zhruba 18 tisíc korun.

Technické parametry Razer Phone

Kompletní specifikace
Konstrukce158,5 × 77,7 × 8 mm, 197 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 835 MSM8998, CPU: 4×2,45 GHz + 4×1,9 GHz, GPU: Adreno 540
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostprosinec 2017, 18 000 Kč

Zdroj: razerzone.com

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
JJ, na tom by mohl běžet lagdroid jen s vteřinovými záseky.
Luboš
Ty máš záseky asi v hlavě,problém je v tom že si tam idioti uživatelé instalují miliony sraček,zbytečností a app. Ve starých mobilech nebyl problém s tím že by se telefony zasekávali,měli jen základní menu,či symbian a byl klid.
Lubos
Těším se, a jestli má bezdrát. nabíjení a 3.5mm jack, tak paráda
renek
No myslím, že si své fanoušky najde. Ten kdo rád mačká hry a má rád netradiční zpracování si jistě rád koupí. Myslím ale, že cena bude většinu odrazovat a hlavně je to nezaběhnutá novinka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze