Revoluce u O2 - spouští tarify FREE: flatový tarif za 749 Kč

O2 mělo dnes na programu tiskovou konferenci, na které byly představeny revoluční tarify. A nejde jen o prázdnou frázi, protože se jimi český trh posunul vstříc západu a mnohem výhodnějším nabídkám za volání. Tarif FREE CZ s neomezeným voláním a SMS do všech sítí a 1GB dat za 749 Kč - to není na českou kotlinu vůbec špatné. Co nového O2 představilo?

Operátor O2 přichází jako první na trhu s revoluční změnou své nabídky. Zákazníci se už nebudou muset ohlížet na to, jak používají svůj mobilní telefon. Již za 249 korun mohou volat a esemeskovat zcela neomezeně ve vlastní síti a za 749 korun získají neomezené volání a SMS kamkoliv v České republice - a k tomu 1GB dat. Na nové tarify FREE bude moci přejít každý - v případě zákazníků O2 bude jedno, zda již má uzavřenou smlouvu se závazkem, či nikoli. K dispozici budou i dodatečné datové balíčky, které se liší dle tarifu. U nejnižšího si bude možné dokoupit 150 MB nebo 1 GB. U prostředního tarifu je už v základu 150 MB a bude si možné vybrat z vyšších variant 1 GB a 3 GB. U nejvyššího tarifu již je v základu 1 GB a můžete si připlatit za 3 GB nebo 10 GB. K dispozici bude také sleva pro studenty a seniory. Vždy 50 Kč z celého tarifu.

O2 logo

"Jako první přicházíme s revoluční nabídkou, která nyní umožní našim zákazníkům osvobodit se a užívat svůj mobilní telefon opravdu naplno. Přinášíme zcela neomezený tarif za 749 korun. Navíc celou naši nabídku výrazně zjednodušujeme," uvedl Luis Malvido, generální ředitel společnosti Telefónica Czech Republic.

Nepřehlédněte: Nové tarify O2 FREE vs. konkurence: ušetříte i tisíce Kč (srovnání)

O2 nové tarify na Václavském náměstí propaguje velmi originálně. Stavení záhonku probíhalo od dnešní půlnoci do pěti hodin ráno

Nové tarify FREE jsou k dispozici všem zákazníkům, tedy i těm, kteří využívají jakoukoli z výhod plynoucích z 24měsíčního závazku - například vlastní-li dotovaný telefon. Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem FREE. Nové tarify bude samozřejmě možné získat i bez závazku. V tomto případě si ale za každý tarif připlatíte 150 Kč. Počínaje dnešním dnem jsou všechny tarify FREE v prodeji.

Tarify Standardní měsíční cena Volání a SMS do O2 Volání a SMS mimo O2 Cena nad rámec volných minut / SMS Internet v mobilu
FREE O2 249 Kč neomezeně - 3,50 Kč / 1,50 Kč -
FREE O2 Plus 499 Kč neomezeně 120 minut 3,50 Kč / 1,50 Kč 150 MB
FREE CZ 749 Kč neomezeně neomezeně - 1 GB

Účtování probíhá u nových tarifů probíhá po celých minutách (60+60).

Pokud by vám chyběl internet u nejnižšího tarifu, nebo byste chtěli více dat u vyšších tarifů, můžete si připlatit. V tabulce níže vidíte, na kolik vás daný tarif vyjde s internet o vyšším měsíčním limitu.

FREE O2 FREE O2 Plus FREE O2 CZ
navíc internet 150 MB 401 Kč již obsahuje -
navíc internet 1 GB 552 Kč 651 Kč již obsahuje
navíc internet 3 GB nelze 853 Kč 951 Kč
navíc internet 10 GB nelze nelze 1203 Kč

Všechny ceny jsou konečné

Stávající tarify O2 NEON nebudou nadále v nabídce.

"Trh mobilních komunikací potřebuje další nový impuls. Jsem hrdý na to, že mu jej opět dává Telefónica, lídr českého telekomunikačního trhu," říka Luis Malvido. "Naše firma vždy určovala trendy pro celý telekomunikační trh a děláme to tak i nyní. Jako první jsme v minulosti představili neomezené volání v rámci tarifů O2 NEON, poradce O2 Guru na prodejnách, mobilní datové sítě 3G a LTE i prvního virtuálního operátora ve vlastní síti. Teď přicházíme s bezkonkurenční nabídkou mobilních služeb."

Novinka O2 Mobil - nákup nového telefonu šitý každému na míru

V souvislosti s novými tarify přichází změna v prodeji mobilních telefonů. Při koupi nového mobilu či tabletu si budou moci zákazníci rozložit platby v čase. Dotace výměnou za minimální měsíční útratu skončí.

Zákazníci, kteří se rozhodnou využít služby O2 Mobil, tak nebudou muset volit mezi vlastnictvím vysněného mobilního telefonu a výhodným voláním. Díky tarifům FREE a službě O2 Mobil budou moci mít obojí.

Při využití služby O2 Mobil si zákazníci vyberou výši jednorázové platby, kterou uhradí po uzavření smlouvy. Zbylá část pořizovací ceny bude rozložena do následujících 24 měsíců. Zákazník přitom nezaplatí ani korunu na úrocích či poplatcích.

Služba O2 Mobil bude dostupná pro všechny zákazníky z řad podnikajících i nepodnikajících fyzických osob, kteří využívají některou z tarifních mobilních služeb O2.

Nepřehlédněte: Nové tarify O2 FREE vs. konkurence: ušetříte i tisíce Kč (srovnání)

Účastníme se tiskové konference, která začala v 10:00 a článek výše aktualizujeme o nové informace.

Tisková konference k tarifům FREE

Co na to konkurence?

O2 se povedlo být první a nyní se čeká, co na to ostatní operátoři, tedy T-Mobile a Vodafone.

"Obdobné tarify už představily, nebo se chystají představit i naše pobočky v jiných zemích. V České republice přineseme takovou nabídku v následujících týdnech.", řekla na náš dotaz Alžběta Houzarová, tisková mluvčí Vodafone.

Na stránkách Vodafonu se navíc objevila informace, že se operátor připravuje tarif s neomezeným voláním, SMSkami a internetem 600 MB za cenu pod 700 Kč.

Své stanovisko poskytla i Martina Kemrová:"T-Mobile nabízí tarify S Námi se stejnou logikou – tedy kombinací neomezeného volání do vlastní, resp. všech sítí již více než rok. Jak už jsme uvedli, o dalším zvýhodnění cen neomezených tarifů jsme již delší dobu uvažovali a během několika dnů oznámíme konkrétní podobu nejvyššího tarifu, který bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence. Zároveň chystáme v dohledné době uvedení splátkového prodeje telefonů."

Zdroje: telefonica.cz

Diskuze ke článku
Dominik
Tak to už je něco. Mám tarif Grand od TM za 1490,- (vse neomezený), ale jestli se toto potvrdí, tak jdu zítra do O2 a přecházím okamžitě. 750kc neomezeno už je dobrý krok ze strany českého O2. Gratulace k takovémuto kroku.....
jirka
nooo tak to je hustý...že by ta revoluce?

to jsem zvědavý co mi proti tomu nabídne Vodafone abych od nich neodešel po 13 letech :)
Myčoken
Na české poměry je to výrazná změna k lepšímu ...
neilz
Sice hezky ze daj volani a sms neomezene ale to me nezajima, ja chci neomezenej net

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze